Wysany: 2007-04-02, 00:01 Co myslicie o wstawieniu silnika 2.5 V6 z Opla Omegi do E34
Tak jak w temacie. Jezdzilem Omega B i chodzi to ok. Prosze o opinie.
Ona tez miale na tyl wiec mysle ze nia bylo by problemu. Najwazniejsza sprawa to w sumie spalanie. Przy tym silniku stosunkowo malo palila ok.8 litrow w trasie. To jest to...
A do BMW trzeba jednak zalac swoje. Jestem i czuje sie fanem BMW ale kasa tez wazna sprawa. Przeciez moge tyle sama ilosc km przejechac tanszym kosztem.
Prosze o subiektywne osobiste zdanie, kazda krytyke zniose...
Pozdrawiam
_________________ SPRZEDAM! E36 328i anglik-tanio
Azev A 4x100 16" i 17"na sztuki
Skrzynia 6-tka z M3 3.2
Automat z E36 328i Coupe
SajGoN prowokatorze , gdyby V6 było lepsze, to BMW produkowało by V6 ... ale nie jest
a jak się jeździ BMW, to niestety trzeba zalać - jak chcesz jeździć oszczędniej, to kup sobie opla astre tdi, albo inną skodę fabię i będzie git
Turbo se zamontuj. Mam takie dwie suszarki na stanie. Mogę Ci sprzedać. Razem z magnetyzerem Twoja beema będzie mniej spalać niż oplowskie V6... BA! mniej niż 1,7 diesel
Skoro tak to moze jakis TDI, ale zeby to i jezdzilo i malo palilo. 2.5 TDI od Audi by pasowal? Moze ktos wie cos na ten temat. Koszty silnika bylyby wyzsze. chyba ale pewnie by sie szybko zwrocilo.
pozdro dla fanow.
_________________ SPRZEDAM! E36 328i anglik-tanio
Azev A 4x100 16" i 17"na sztuki
Skrzynia 6-tka z M3 3.2
Automat z E36 328i Coupe
to chyba najgłupsza rzecz o jakiej przeczytałem na tym forum ecotec to gówno
A ja się z tym nie zgodzę w moim służbowym autku jest 2.0 ecotec i przy całkiem fajnych osiągach spalanie jest rzędu 9/100 w mieście z włączona klima - całkiem fajne te silniki
Ale tu nawet nie chodzi o to "czy silnik Opla jest wystarczajaco godnym napedem dla BMW" Autor tego posta chyba nigdy nie zetkal sie ze swapowanym autem i nie wie jaka to rzezba i jak gleboko trzeba siegac do portfela, nawet jesli przeklada sie silnik tego samego producenta, a w tym wypadku zakres prfzerobek na pewno bedzie wiekszy. Po prostu to nie ma zupelnie sensu z ekonomicznego punktu widzenia, a przeciez zalozenie jest takie zeby auto bylo tansze. Zrozumial bym jesli chodzilo by o moc, ale w tej sytuacji to kompletnie bez sensu. Kupa roboty, wyrzuconych pieniedzy i eksploatacja tansza o 5 zl na 100 km. Za te pieniadze wstaw lepiej sekwencje, na pewno bedziesz bardziej zadowolony. A jak nie chcesz gazu to zmien na TDS-a. Innego wyjscia nie widze
Po pierwsze w jakim cyklu Omega spala 8l pewnie trasa 90-100 km/h?? E34 2.5 l 24V sadze ze miesci sie w tych samych granicach, nie wspominajac ze dynamika w silniku opla jest gorsza Wiadomo zawsze ktos gada ze BMW duzo pali a ja jestem innego zdania Koszt wsadzenia tego silnika tzn elektronika, układy mechaniczne tzn skrzynia biegów przeróbki wału napędowego itd itd to za duzo zabawy... prosciej i taniej jest wsadzic silnik BMW
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-04-02, 20:22
Bruner napisa/a:
Autor tego posta chyba nigdy nie zetkal sie ze swapowanym autem
autor tematu swego czasu miał m52b28 w E30 - nie wiem czy tak jest dalej, ale to niezły wkręcacz i za nic nie uwierzę w szczerość tego pytania - zwłaszcza, że na tyle, na ile udało mi się poznać kolegę Sajgona, to wiem, że nigdy by nie zeszmacił beemki jakimś podrzędnym silnikiem
[ Dodano: 02-04-2007, 20:25 ] casus maximus - super awatar
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-04-02, 20:27 Re: Co myslicie o wstawieniu silnika 2.5 V6 z Opla Omegi do
SajGoN napisa/a:
Tak jak w temacie. Jezdzilem Omega B i chodzi to ok. Prosze o opinie.
Ona tez miale na tyl wiec mysle ze nia bylo by problemu. Najwazniejsza sprawa to w sumie spalanie. Przy tym silniku stosunkowo malo palila ok.8 litrow w trasie. To jest to...
A do BMW trzeba jednak zalac swoje.
w "aucie po gwarancji" był spory artykuł o omegach - nie mam go teraz pod ręką... ale nikt nie piał z zachwytu nad silnikami jakie tam wkładał GM... nawet 2,0l kiepsko tam wypadała, a w Omedze A - silnik ten uchodził za niezły... ten nowszy to już podobno lipa - i to samo z większymi pojemnosciami (V6stki) - też kiepskie motory, paliwożerne, drogie w serwisowaniu... 2,5 V6 -wogole nie ma szans z M50B25 jeśli chodzi o osiągi... i spalanie wysokie...
a wkłądanie tego do BMW... napewno profanacja
dla mnie najdziwniejsze jest to, że BMW przy GM, to karzełek, i taki mega-koncern brał od BMW przez długie lata Diesla, bo sami nie potrafili zrobić silnika odpowiedniej klasy...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...