Wysany: 2008-03-29, 19:12 Obrotomierz, Temperatura i bodajże Ekonomizer nie działa.
Jak w temacie, dzisiaj odebrałem licznik od elektryka (bardzo dobrego na placu można spotkać często E60, X5 i inne) i wg. niego licznik jest sprawny
Włożyłem z powrotem do E30-stki ten licznik no i nie działa ten obrotomierz, temperatura i bodajże ekonomizer(ale z nim nie jestem pewny, ale znając życie też nie działa)
Co może być przyczyną że mi nie działają te 3 rzeczy???
Miałem licznik zawieźć do flash-a, ale póki co sie wstrzymałem bo flash nie jest pewny czy go zrobi a E30-stką nie można do niego jechać aby sprawdzić czy działa na miejscu
bo nie jest zarejestrowana
Jeśli byłby to turbo diesel, to objawy wskazywałyby na uszkodzony sterownik. Ale w M20, to nie wiem
Może ktoś z forum, z Twojej okolicy pożyczy Ci na podmiankę ten licznik.
ja mam taki sam problem ze swoją e30 325 też pojawiło się nagle,padł obrotomierz ekonomizer zasilanie radia i oświetlenie w kabinie. bezpieczniki ok.podpiąłem następne zegary i w tych nowych też nie działa obrotomierz. no i co???? jest na forum jakiś debeściak??? i pomoże rozwiązać problem?
_________________ NA ULICY NIE MA PIERWSZYCH MIEJSC NIE MA CO KOZACZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U mnie padł obrotomierz i ekonomizer, inspekcja nie chciała się skasować, reszta była w porządku. No to myślę: akumulatorki, bo już tę historię raz przerabiałem. Zakupiłem więc dwie baterie litowe (bo takie powinny tam siedzieć) o napięciu 3.6V. Dałem je do wlutowania elektronikowi, wlutował, założyłem płytkę i zegary - nie działały. Jeszcze raz do elektronika a on mówi, że padł kwarc w tych zegarach a on nigdzie już takiego kwarcu nie dostanie. Kupiłem "nowe" zegary na alledrogo, podmieniłem płytkę i teraz jest ok.
Aha, nie jestem pewien, czy powinny być aku 3.0 czy 3.6 V.
Ostatnio zmieniony przez maaaad 2008-04-02, 20:59, w caoci zmieniany 1 raz
Jednak postanowiłem wymienić te akumulatorki i działam
Jednak mimo to że u tych elektryków stoją nowe beemki audice i inne, to nie mają pojęcia o poczciwym e30