Check Control
Autor
Wiadomo
bambus
Poszukaj zanim napiszesz !!!
Doczy: 26 Sty 2007 Skd: Radom
Wysany: 2007-05-04, 11:11 Check Control
Drodzy klubowicze....Witam wszytskich...Czytajac dość długo tematy o Check Control dowiedziałem sie wielu interesujących i przydatnych rzeczy....jednak chciałbym uzupełnić moją wiedzę o jeden istony punkt...mianowicie w mojej E30 M21 jest check Control...oczywiście działa bez zarzutów jednak interesuje mnie w jakich modelach i kiedy jest aktywny ten mały prostokącik obok kontrolek...tj"mały ekranik"...widzialem w innych modelach E30 ze wyświetla sie tam info o np. niezapiętych pasach...moje pytanie to w jakich modelach wystepowala ta funkcja i czy u mnie również jest dostepna tylko moze nie działa??? pozdrawiam
nokerman
ostatni mohikanin
Pomg: 21 razy Doczy: 22 Mar 2004 Skd: Puławy
Wysany: 2007-05-04, 11:43
zazwyczaj w wersjach hamerykańskich info o niezapietych pasach oraz w europejskich kontrolka poduchy
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Arczi e30
ZBANOWANY
Pomg: 2 razy Doczy: 09 Wrz 2004 Skd: Płock
Wysany: 2007-05-04, 13:31
ogolnie bardzo żadko trafia sie to e30-tkach .. tak jak napisał noker .. jesli masz poduche tam jest kontrolka .. ale to też nie zawsze ..
RoboCop
Morder...ator
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-05-04, 20:36
auto z tej aukcji ma takiego CHECKA, z dodatkowymi kontrolkami:
http://cgi.ebay.de/YOUNGT...1QQcmdZViewItem
z tyłu miejsca są na 4 kontrolki, jeszcze jedna której nie ma w tej aukcji, to zdajesie, informacja o przegrzewaniu się silnika a 4, nie wiem....
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
jackx
Pomg: 16 razy Doczy: 07 Sty 2007 Skd: Warszawa
Wysany: 2007-05-04, 20:49
bambus ,
Od góry:
1. zapięte pasy
2. poduszka
3. sonda lamda
4. przegrzewanie silnika
jeżeli masz wyświetlacz VDO to pod czarna przykrywka sa wszystkie te funkcje , jezeli Hella to ich nie ma.
podłaczenie tego nie jest łatwe (jak chcesz to zrobic tak jak nalezy)
pasy - specjalne zapięcie pasów z czujnikiem, przekażnik ( nie wiem jak to nazwać wkażdym razie ustrojstwo elekktroniczne)
poduszka - no chyba wiadomo co trza mieć
sonda - to nie jest trudne wystarczy wpiąć sie w odpowiedni pin w komputerze silnika
przegrzewanie silnika - prawdopodobnie w jakis czujnik temperatury bądż pod licznik w wsakżnik temperatury
jak co to powodzenia w działaniu