BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
IDEALNY SYF 525i, klima itp full wypasy
Autor Wiadomość
High-Tech 
///HTT

Wysłany: 2007-08-19, 15:22   IDEALNY SYF 525i, klima itp full wypasy

http://moto.allegro.pl/it...an_idealny.html

Pod maską korozja na błotnikach, kupa wyprysków, nieudolne prace lakiernicze /szczególnie wnęki drzwi/. Poparciałe elementy gumowe.

POD MASKĄ - TRAGEDIA - nieszczelny ukł. chłodzenia - najprawdopodobniej by ukryć zasysanie płynu. Kopciuch straszny - dymi jak trabant.

Układ kierowniczy - tragedia. Klima - nie działa - pan nie napisał, bo nie używa jej.

Trzesię przy ok 100 km/h oraz przy ruszaniu.

SYF i tragedia.

Cwane gadki i ściemy właściciela po opadnięciu wkurzenia są nawet śmieszne i zabawne.

Ładne to ma tylko skórki w środku.

Trzymać się z dala.

--==maly==-- 

Wysłany: 2007-08-19, 15:24   

Niestety ale idealnego 13-15 letniego bmw nie kupisz w tych pieniądzach musisz znaleść egzemplarz który będzie miał wady możliwe do usunięcia.

artek535 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2007-08-19, 15:30   

A na zdjeciach wyglada calkiem niezle, mozna sie naciac, pisze ze stan idealny, czlowiek kilometrow narobi, dojedzie i porazka tylko na paliwo kase wyda i nerwy straci, o czasie nie wspomne.

Drucha 

Wysłany: 2007-08-19, 15:49   

--==maly==-- napisał/a:
Niestety ale idealnego 13-15 letniego bmw nie kupisz w tych pieniądzach musisz znaleść egzemplarz który będzie miał wady możliwe do usunięcia.

Jak to nie kupisz w tych pieniadzach?Moim zdanie jak ktos krzyczy sobie 12tys to auto musi byc w super stanie..

High-Tech 
///HTT

Wysłany: 2007-08-19, 15:55   

Zgadzam się z przedmówcą.

Poza tym - OK - jeśli wady są do usunięcia.

I jeśli ich usunięcie nie jest zbyt kłopotliwe i finansowo uzasadnione.

ALE PO KIEGO GRZYBA PISZE BARAN @$#@ że auto jest idealne

Jakby mi powiedział 30% tego co przez 5 min zobaczyłem to bym się puknał w czoło i zapomniał o tej e34.

KPINA JAKAŚ.

Jelenia to może i w tym pod Piaseczyńskim lesie sobie znajdzie, ale tego auta bym za połowę ceny nie wziął.

POZDRO.

Życzę Wam i sobie - wytrwałości, opanowania i bystrego oka w zakupach.

Aha - Mały - nie przesadzaj - np. 318 bez klimy chyba można kupić za 2000-2500 euro w kozackim stanie.

A na otuchę - zapraszam - http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=21601

--==maly==-- 

Wysłany: 2007-08-19, 15:58   

High-Tech napisał/a:
Zgadzam się z przedmówcą.

Poza tym - OK - jeśli wady są do usunięcia.

I jeśli ich usunięcie nie jest zbyt kłopotliwe i finansowo uzasadnione.

ALE PO KIEGO GRZYBA PISZE BARAN @$#@ że auto jest idealne

Jakby mi powiedział 30% tego co przez 5 min zobaczyłem to bym się puknał w czoło i zapomniał o tej e34.

KPINA JAKAŚ.

Jelenia to może i w tym pod Piaseczyńskim lesie sobie znajdzie, ale tego auta bym za połowę ceny nie wziął.

POZDRO.

Życzę Wam i sobie - wytrwałości, opanowania i bystrego oka w zakupach.

Aha - Mały - nie przesadzaj - np. 318 bez klimy chyba można kupić za 2000-2500 euro w kozackim stanie.

A na otuchę - zapraszam - http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=21601

Możesz próbować ale to nie jest wcale takie łatwe w niemczech też są oszuści i naciągacze wcale nie wszystkie samochody idealne w ogłoszeniach są takie naprawdę mimo wysokiej ceny.
Rynek niemiecki jest dużo bardziej przebrany od polskiego.
Mój post bardziej dotyczył e36 jakie oglądałeś ale jakoś napisałem w tym temacie.
Z tą e34 to faktycznie ostre przegięcie. Niby stan idealny a tu kupa.
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2007-08-19, 16:00, w całości zmieniany 2 razy  

High-Tech 
///HTT

Wysłany: 2007-08-19, 16:06   

Sprzedać można wszystko

http://www.michael-franiel.de/bmw.jpg

Chodzi mi tylko o w miarę szczery i rzetelny opis.

Wiadomo, że to ma swoje lata itp.

Tak samo jak wiadomo, że mimo swoich lat przy normalnej eksploatacji i nie wspawywania pół przystanka PKS to bawarka będzie w fajnym stanie.

--==maly==-- 

Wysłany: 2007-08-19, 16:15   

Taka jest niestety polska rzeczywistość i mentalność polaków. Napisz w ogłoszeniu rzeczywisty przebieg a każde z tych aut ma grubo ponad 200tyś 300tyś, napisz,że gdzieś tam było coś robione napisz,że coś nie jest idealne a nikt nawet nie zadzwoni nie masz szans na sprzedaż a tak naprawdę w 99% było coś robione i coś jest do zrobienia.
Trzeba pisać,że jest BDB atrakcyjne itd
Poprostu przez telefonu musisz postawić sprawę jasno,żeby ktoś nie ściemniał tylko niech powie bo potem będzie nie przyjemnie i tyle.
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2007-08-19, 16:16, w całości zmieniany 1 raz  

High-Tech 
///HTT

Wysłany: 2007-08-19, 16:27   

Jakbyś zobaczył tego is'a to by Cię krew zalała.

W klamkach wypryski, listwa drzwi przykręcona na wkręt, dach - bezbarwny schodzi, w bagażniku - kiła - pod szybami purchle, zawiasy i wszycho pod maską - rdza - jedna wielka rdza, kielichy - rdza. Klima zero oznak życia - nie mówię że nie chłodzi - ona wogóle nie zapina się nawet.

W środku - boczki bez zaślepek na śruby, boczki lużno siedzą, rdza na prowadnicach.

4 telefony przed przyjazdem.

Auto idealne, bez rdzy, wyprysków, wszystko piękne, widać że ma mały przebieg, środek piękny, lakier oryginał. Wszystko super stan.

I twarde zderzenie z rzeczywistością.

Fakt - środem wypas, ale jak auto pewnie wyciągnięte z rzeki to nie dziwne że fotele wymienione.

Porażka.

Zresztą - szkoda gadać.

Możesz bronić, że taki rynek itp, ale podzwoń do takiego typa jak ten od isa lub 525i i pojedź skonfrontuj to ze stanem faktycznym.

Hehe.

--==maly==-- 

Wysłany: 2007-08-19, 16:41   

Byłem też kiedyś 400km od Wawy w jedną stronę za E-30 która miała mieć tylko plamkę na błotniku a tam była dziura jak pięść cała zresztą była zardzewiała miało być m40 było m10.
Wtedy żałowałem ale teraz już inaczej rozmawiam ze sprzedającymi i mówię wprost jak coś się nie zgadza z tym co mi powiedział to oddaje koszty podróży Ci którzy nie są pewni swoich samochodów odmówią.

brain69 - usunięty
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-22, 13:43   

high tech jak chcesz fajne e34 za 12 tyś to zapraszam po moją :)

brn69 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2007-08-23, 18:04   

High-Tech, ale takie są realia polskich aukcji że sprzedający muszą sobie troszkę upiękrzyć opis, ale z drugiej strony napisanie prawdy (tak jak zrobił to brain69 przy sprzedaży swojej e30 325i na m50) też nie jest dobre bo przyjechał klient z warszawy i niedość że miał wszystko na aukcji opisane fotki zrobione to nadal szukał kwadratowych jaj. Nie da sie dogodzić kupującym bo oni zawsze chą super stan w śmiesznych pieniądzach :/

Odpowiedz do tematu