BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
dyfer e30 m30
Autor Wiadomo
zenonkupaj 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 27 Mar 2007
Skd: Sulejówek
Wysany: 2007-05-13, 23:15   dyfer e30 m30

Witam mam problem z doborem odpowiedniego dyfra do mojej betki, samochod zostal oddelgowane do jazdy bokiem i napotkalem po drodze problem zwiazany z przeniesieniem napedu.

Obecnie w aucie mam dyfer 3.15 ze szpera 25% + tam male ulepszenia podkladeczki wiec mysle ze mam kolo 30-40% i tu problem przesiadlem sie do kolegi beemki z zespawem i okazalo sie ze duzo latwiej sie jezdzi ale i samochod mniej wybacz bledy. Dotychczasowy dyfer jest dobry do jazdy codziennej ale
-odciece 2 biegu 113km/h
-odciece 3 biegu 178km/h
- 4 biegu osiagam prawie 240km/hna dalej boje sie jechac

i tu jest dlamnie problem na 1 biegu chodzi jak potrzeba dobra wariatka, na 2 juz lekko zapiszczy i koniec na 3 trzeba sie dobrze bujnac i podciac renia dopiero idzie bokiem

I tu pytanie i prosze opomoc

zamierzam kupic jakis dyfer do pospawanie i mysle nad przelozeniem
posiadam jakis dyfer na malej glowie prawdopodobnie od 2l bodajrze 4.10
i jakis smieszny na duzej glowie myslalem ze bedzie elegancki zalozylem i okazalo sie ze jak pozniej zmierzylem krecac flanszami ze to 4,4x i na tym nie dlo sie jezdzic normalnie

chcialbym zeby z mojej buni byla wariatka ale z mozliwoscia jazdy taki kompromis zebym nie mial odcinki 2 przy 60 km/h minimum to 90-95km/h

czy ktos testowal takie warianty z tym silnikiem dodam ze skrzynia seria od bmw e34 jedynka do gory (aczkolwiek poszukuje z jedynka do dolu jakby ktos mial to prosze pisac )

pozdrawiam

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-05-13, 23:58   

zerknij sobie tutaj i będziesz wiedział jakiego dyfra szukać

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-05-14, 08:50   

wsadzaj 3.73 albo 3.91 .oba to duze głowy wiec sa wytrzymalsze niz mala

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

zenonkupaj 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 27 Mar 2007
Skd: Sulejówek
Wysany: 2007-05-15, 02:38   

dzisiaj wsadzilem 3.64 (waska lamba 325) oczywiscie duza glowa i elektro szpera :twisted: samochod zrobil sie bardziej ostrzejszy ale juz sam nie wiem dluzszy bedzie za dlugi no chyba ze znajde od 323 waska lampa lub przerobie od e28 3,46 lub na probe wloze 4.10 czy ktos testowal jakiekolwiek warianty /???

brain69 - usunięty
[Usunity]

Wysany: 2007-05-15, 03:02   

ja mam w e30 m50b25 dyfer 4.10 i jest rewelacja przyspiesza nieziemsko i 200km/h robi bez problemu i jeszcze trochę zostaje mocy
miałem wcześniej 3 z kawałkiem nie wiem jakim ale coś koło 3.20 i nie przyspieszała na moje oko prawie wcale ale 235 km/h i jeszcze jej się bardziej chciało dalej ale dałem sobie spokój

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-05-15, 07:51   

zenonkupaj napisa/a:
dzisiaj wsadzilem 3.64 (waska lamba 325) oczywiscie duza glowa i elektro szpera :twisted: samochod zrobil sie bardziej ostrzejszy ale juz sam nie wiem dluzszy bedzie za dlugi no chyba ze znajde od 323 waska lampa lub przerobie od e28 3,46 lub na probe wloze 4.10 czy ktos testowal jakiekolwiek warianty /???

poszukaj troche na forum :) sosen tez ma włozone m30b35 i pisąl kiedys ze róznica miedzy 3.45 a 4.10 jest jak dzien do nocy :D

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: