BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
[e30] Problem z szyba
Autor Wiadomo
Piotrw85 

Doczy: 23 Wrz 2007
Skd: Mikulice
Wysany: 2007-10-27, 17:35   [e30] Problem z szyba

Witam mam taki problem otóż nie działa mi szybka od kierowcy e30 sedan odkręciłem i okazało się że silnik działa w drzwiach i mam takie pytanko możliwe że silnik dostaje za mało mocy czy silnik po prostu padł ??
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2007-10-30, 10:33, w caoci zmieniany 1 raz  

kacper82 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 04 Pa 2007
Skd: Biała Podlaska
Wysany: 2007-10-27, 19:48   

Proponuje tak na dobry początek (ja tak zawsze robię) podłączyć ten silnik na krótko do akumulatora - wtedy będziesz miał pewność czy silnik padł czy to coś innego...

Piotrw85 

Wysany: 2007-10-27, 20:11   

podłączałem do prostownika i działał jak jest wyjęty z tej prowadnicy to również działa a jak jest włożony to tak jakby był słaby może jakiś zwój poszedł ??

kacper82 

Wysany: 2007-10-27, 21:23   

Rozumien że jak jest podłączony do oryginalnej kostki to wtedy słabo działa??

Biorąc pod uwagę że tylko jedna szyba szwankuje to sprawdziłbym przełącznik od szyb, ewentualnie szyba ciężko chodzi po prowadnicach...

Ta usterka z dnia na dzień czy może w miarę upływu czasu nastąpiła??

Z tego co wiem to wszystkie szyby są pod jednym bezpiecznikiem i jednym przekaźnikiem także jak pozostałe szyby działają bez problemu to raczej wina leży po stronie tego co napisałem wyżej...

Piotrw85 

Wysany: 2007-10-27, 23:26   

tak jak jest podłączone do oryginalnej kostki to działa no usterka ta wystąpiła jak robiłem lusterka a tak to tylko czasami miałem problemy z tą szybka a od pasażera działa wszystko dobrze
jeśli chodzi o prowadnice to otwierałem szybkę i zamykałem kluczem imbusowym to nie chodziła nawet ciężko a jak włożę silnik to tylko słychać tak jakby coś lekko próbował ale nie dawał rady

kacper82 

Wysany: 2007-10-28, 06:31   

Piotrw85 napisa/a:
podłączałem do prostownika i działał jak jest wyjęty z tej prowadnicy to również działa a jak jest włożony to tak jakby był słaby może jakiś zwój poszedł ??

Według mnie wszystko wskazuje na to że silnik ci padł, chyba że - a może tak być - że masa jest za słaba - wtedy też byłyby takie objawy że silnik by nie domagał tak jak należy...

Jeżeli szyba i silnik jest na miejscu i na krótko podłączona do akumulatora nie daje rady zamknąć to wtedy na 100% wina silnika...

Jeżeli natomiast nie daje rady zamknąć tylko po podłączeniu do oryginalnej kostki to wtedy sprawdziłbym czy masa jest podłączona dobrze...

Jakiś czas temu miałem podobny problem z silnikiem od wycieraczek i okazało się że to wina źle podłączonej masy była...

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2007-10-28, 09:14   

Sprawż stan kostki między drzwiami a nadwoziem - mogła sie woda dostać i zaśniedziały styki.

Piotrw85 

Wysany: 2007-10-29, 14:33   

no i wszystko jasne byłem u elektryka no i okazało się że silnik padł.
I mam takie pytanko ma ktoś do sprzedania taki silnik jeśli tak to proszę pisać na pw

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: