Pomg: 1 raz Doczy: 18 Gru 2006 Skd: okolice Wyszkowa
Wysany: 2007-05-21, 20:15 Jakie jest przełożenie mostu w 525i e34?? Jaki dyfer można z
Siemka, w mojej e34 most już zaczyna wyć, wymieniłem olej ale jest troche lepiej, chciałbym go wymienić i tu pojawia sie moje pytanie, jakie przełożenie ma dyfer w e34 525i 12V?? Jaki dyfer można zamontować, mniejsze/większe przełożenie na co one sie przekładają, które jest na przyśpieszenie a które na prędkość?? Pomóżcie bo te "wycie" jest już nie do zniesienia.
dziś dołączyłem do was i mam pytanie ---mam takie osiągi w e34 525 170 KM z metalowym dolotem 88 r, czy na dwójce 83km/h, na trzecim około 145km/h to norma, reszta idzie dobrze --,mam ją od roku ,brakuje mi szczególnie własnie na 2 i 3 biegu o te chociaż 20km/h czy można to zmienic czy nie kombinować , denerwuje mnie jazda po gókach typu ''Bieszczady'' jak wytracę prędkość to pilować na dwójce 'bida' na trzecim słabo sie rozpędza , miałem wczesniej 11-lat e28 ale w dieslu --no wiadomo inne parametry silnika ,tam na trzecim piłowałem i szła ,ale to diesel, jesli ktoś poradzi to będę wdzięczny, tylko chciałbym rzeczowej odp. kogos kto robił przy tym z jakimis efektami, zaznaczam tez że mam zamontowany gaz ,taką kupiłem, ale nie widzę zbytniej różnicy, w osiagach, wywaliłem kata ,załozyłem strumienice i nowy cały tłumik chodzi cichutko [ czasem jak przybutuję to cicho postrzela w wydech ,nawet przyjemnie], i mam złudzenie ze kat był skończony i nawet lepiej sie zbera, chyba zaworów nie przypale [wydechowych] skoro czytam ze ktoś jeżdzi na samym końcowym tłumiku---pozdro ---
_________________ jedż z butem ,ale nie na kapciu, mów co myślisz, rób co mówisz