Wysany: 2007-08-05, 13:07 E30 trumna jak ściągnąć całą rolete
Witam nie umie ściągnąć w E30 Touring tylnej rolety chce ją zdjąć całą, odkręciłem te 2 biczne śruby a ona dalej siedzi, myślę ze może jest jakiś knif aby ją zdjąć którego nie znam, wiecie może jak ją zdjąć
Ostatnio zmieniony przez DAREX 2007-08-05, 23:52, w caoci zmieniany 1 raz
1. łapiesz roletkę dwiema rękami, po lewej i po praewj stronie, stojąc od strony bagażnika.
2. naciskasz roletę w osi pionowej próbując "docisnąć" ją w kierunku podłogi bagażnika
3. po dociśnięciu przekręcasz ją wzdłuż jej osi w stronę "do środka" auta
4. wyczepia się z zaczepów i wujmujesz ją ostrożnie (uwaga na szyby boczne) do góry i wyciągasz z bagaznika
5. stawiasz mi browara?? i klikasz guzik pod moim postem
PZDR
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Pomógł-jasne ze tak.
Browar- nie wykluczone, może kiedyś
[ Dodano: 2007-08-05, 23:40 ]
Aha a napisze dlaczego chce ją zdjąć bo tego nie napisałem, chodzi mi o tą roletkę co zasuwa sie ją do góry i przyczepia do zaczepów na "suficie"
Jak ją odepnę to mi sie nie zasuwa wiecie może dlaczego??
[ Dodano: 2007-08-07, 14:06 ]
Dzisiaj rozebrałem roletę, i doszedłem do wniosku ze czegoś mi brakuje, chodzi mi teraz o tą roletę grodzeniową między bagażnikiem a pasażerami bo to ona sie nie zwija, i nie mam chyba tej części co będzie zwijała tej rolety, tylko nie umie znaleźć rolety na realoem, pomoże ktoś??
Dzisiaj rozebrałem roletę, i doszedłem do wniosku ze czegoś mi brakuje, chodzi mi teraz o tą roletę grodzeniową między bagażnikiem a pasażerami bo to ona sie nie zwija, i nie mam chyba tej części co będzie zwijała tej rolety, tylko nie umie znaleźć rolety na realoem, pomoże ktoś??
Witam, miałem kiedyś podobny problem... okazało się że siatka była zaplątana i sprężyna ściągająca nie dawała rady. musiałem rozwinąć całą siatkę i powoli nawijać bo cały czas łapała przekosy ale się opłacało bo później chodziła elegancko. jak to nie pomoże to musisz sprawdzić ww sprężynę.
Wszystko fajnie tyle ze ja tam nic nie mam
Jest sama roleta i nie ma żadnych sprężyn
Tylko roleta, dlatego sie nie zwija
I teraz co mam tam dorobić aby to sie ładnie zwijało
Ostatnio zmieniony przez DAREX 2007-08-10, 21:08, w caoci zmieniany 1 raz