Wysany: 2007-12-06, 17:18 2,8 vanos a 2,8 bi vanos??
witam...jaka jest roznica miedzy silnikiem 2,8 vanos a 2,8 bi vanos czy jest roznica w mocy?? i momecie?? i jakie sa ogolne wasze spostrzezenia?? ...pozdrawiam
Nie, nie ma. Silnik z podwójnym VANOSEM został wprowadzony w 1999 r. i cechował się tym, że układ ten zastosowano również po stronie zaworów wydechowych, a nie tylko ssących.
hej,
z tego co wiem to w e36 byl tylko z pojedynczym Vanosem...
niech mnie poprawia specjalisci jesli sie myle - w e36 byl m52b28 z 1 vanosem
a w e46 - m54b28 z 2 vanosami...
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP
PONIEWAZ MAM POPEKANA GLOWICE I PEKNIETY BLOK...NIE MAM CO ZROBIC Z TYMI GRATAMI WIEC CHYBA ODDAM NA ZLOM...A PYTAM JAKIE SA ROZNICE MIEDZY VANOS A BI VANMOS BO MAM TAKIE DWA SILNIKI I NIE WIEM NA KTORY SIE ZDECYDOWAC
Niektorzy boją się Vanosów, a tam niema co się popsuć... Zdarzają się oczywiście wyjątki ale wkońcu to one potwierdzają regułe
Tylko pierwsze Vanosy w M50 czasem się psóły, reszta tych urządzonek jest ok.
Nietwierdzę że sa wieczne, bo niesą, ale poprostu sporadycznie "siadają".
Ja bym brał Double Vanos.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
oddalem do zagazowania gazowanikom z zabrza przy ulicy rozvelta...a oni mi ja poprostu gotowali!! podczas ustawiania gazu...sam osobiscie nigdy jej nie zagotowalem a wiem ze oni tak...niestety nie mam jak im tego udowodnic i jestem w plecy jakies 3000-koszt silnika
oddalem do zagazowania gazowanikom z zabrza przy ulicy rozvelta...a oni mi ja poprostu gotowali!! podczas ustawiania gazu...sam osobiscie nigdy jej nie zagotowalem a wiem ze oni tak...niestety nie mam jak im tego udowodnic i jestem w plecy jakies 3000-koszt silnika
A kiedyś jak rozmawialiśmy pisałem Ci żebyś jechał do innego warsztatu