w mojej e36 318tds spada moc po załączeniu klimatyzacji spadek jest na tyle duzy że mam problemy z ruszeniem z miejsca jedyna rada podkręcanie obrotów do 2000 czy ktoś wie co sie dzieje
Kolega kupił ostatnio 318tds i miał tak że raz szła normalnie i rozpedzała siędo 140-150 a innym razem łapała strasznego mułai ciezko było ją rozpędzić do 100wy
Na kompie wyszło że pompa jest rozregulowana. Sprawdzaliśmy ją w Boschu, po regulacji chodzi ok.
Dlatego radzę najpierw zdiagnozować w ten sposób silnik.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
w mojej e36 318tds spada moc po załączeniu klimatyzacji spadek jest na tyle duzy że mam problemy z ruszeniem z miejsca jedyna rada podkręcanie obrotów do 2000 czy ktoś wie co sie dzieje
mam podobnie. tez sie dziwie bo silnik jest ok a po wlaczeniu klimy rubi sie mulasty z deka.
slawo napisa/a:
moze zaciera sie pompa klimy,np. za malo oleju i powoduje takie obciazenie
nie oszukujmy sie ale w kazdym aucie klima zmula... przy mocniejszych motorach moze jest to mniej zauwazalne ale przy slabszych dodatkowo meczy...
u mnie w 320i tez czuc roznice mocy po wlaczeniu klimy, wujek ma hunde dżezz 1.4 cos tam i to samo... nie martw sie muleniem tylko ciesz sie chlodem w aucie i poprawiaj sobie humor patrzac na ludzi z otwartymi na maks wszystkimi szybami i jezykami na brodzie