Wysany: 2007-07-20, 20:44 Cos swiszczy w silniku ;/ ???
Dzis zaczelo cos swiszczyc silniku jak dodaje gazu co to moze byc??? jutro pojade do mechanika ale dzis nie bedzie dawalo mi spokoju ZA ODPOWIEDZI DZIEKI
ps.moze to wizkoza???
Bo wczesniej bylo wszystko w porzadku dzis troche przez 5min szybciej pojezdzilem i zajechalem do garazu auto zaczelo tak swiszczec .Tak is a moze wiesz od razu jaki to koszt ? bo jak napinacz to i od razu sie wymienia caly rozrzad jak i łancuszek ?czy sie myle???
Ostatnio zmieniony przez boss881123 2007-07-20, 22:21, w caoci zmieniany 1 raz
ja jak mialem padniety napinacz w ISie to dzwiek nie byl swiszczacy tylko tak jak by sie jakas blacha tlokla poczatkowo myslalem ze to w pokrywie zaworowej ale niestety skonczylo sie na wymianie silnika . u Ciebie moze lozyska w alternatorze a jak nie to moze popma od klimy (jesli oczywiscie masz)
[ Dodano: 2007-07-20, 22:26 ]
a co do kosztow to okolo 2 tys zł
napinacz w Krakowie z febiego kosztuje 85 zł po rabatach, a wymienia się w 5 minut i nie trzeba wymieniać całego rozrządu. baur kiedyś pisał że za bardzo wkręcił napinacz i objawiało się to potwornym świstem więc wnoszę że napinacz w IS może mieć wpływ na świst
ja jak mialem padniety napinacz w ISie to dzwiek nie byl swiszczacy tylko tak jak by sie jakas blacha tlokla poczatkowo myslalem ze to w pokrywie zaworowej ale niestety skonczylo sie na wymianie silnika . u Ciebie moze lozyska w alternatorze a jak nie to moze popma od klimy (jesli oczywiscie masz)
[ Dodano: 2007-07-20, 22:26 ]
a co do kosztow to okolo 2 tys zł
i teraz mi sie nasowa pytanie czy jest sens wymieniac rozrzad ? nie lepiej juz dolozyc i swapik na r6
powiem tak jak bym byl na forum kiedy zmienialem silnik i znal osoby ktore wlazyly by mi m50 (mam na mysi PUZa) to napewno bym tak zrobil mnie silnik kosztowal 1850 z osprzetem ale jak posprzedawalem niepotrzebny mi osprzet zmiescilem sie w 100zl wiec jesli to razrzad to decyzja nalezy do ciebie jesli silnik jest w super stanie i jestes z niego zadowolony to mozna sie pokusic i zmienic rozrzad ale jesli znudzilo ci sie juz 4 cylindry to jakis swapik na m52 polecalbym
A ja powiem tak dzis rano zachodze do garazu odpalam auto i nic wszystko chodzi jak nalezy nie mam pojecia co to moze byc a moj silnik oceniam na 5- ale i tak bym zrobil swapik