BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
sprzęgło
Autor Wiadomo
Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-10-29, 15:17   sprzęgło

Od wczoraj mam problem z pedałem sprzgła tzn. najpiew wpada w podłoge a dopiero pod sam koniec coś łapie. Jak sie domyslam powinno dać sie to zlikwidowac poprzez naciąg linki. Może ktos wie jak się do tego zabrac??? No chyba że to cos innego :? Aha ne ma objawów slizgania, szarpania czy czegoś podobnego...

cmc1
[Usunity]

Wysany: 2004-10-29, 15:52   

Ja tam nie wiem jak u ciebie(ja mam 318 E36) ale prawdopodobnie to nie masz linki do sprzęgła 8) tylko masz hydrauliczne. Czyli najpierw sprawdz sobie czy masz płyn w zbiorniczku-ten sam zbiorniczek co do hamulcy.
A odpowietrznik masz na obudowie sprzegła. Ale co dalej :shock: ,jak odpowietrzyc to raczej ci nie doradze

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-10-29, 17:21   

ewentualnie wysprzęglik ci siada, albo coś jest nie tak w samym sprzęgle - np. docisk - akurat samego sprzęgła nie przerabiałem jeszcze, ale podobny objaw miałem jak mi siadł właśnie wysprzęglik, .... a na końcu to już tylko wpadał w podłogę i sprzęgło w ogóle nie działało

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2004-10-30, 11:03   

zobacz od spodu czy ci nie podcieka wysprzęglik. Sprzęgło masz hydrauliczne więc linki brak :twisted:
jezeli będzie ci podciekał wysprzęglik to radze ci go wyjąc i zreanimować kompletem naprawczym lub go wymien bo długo napewno już nie pojezdzi.

A jeszcze pytanie jak popompujesz sprzęgłem to pedał wpada czy robi się normalny?

sprawdz płyn hamulcowy

Miki 

Wysany: 2004-10-30, 22:07   

dopowiedź wycięta, bo pytanie też wycięte - piOTer_W
... a co do podpowiedzi Pawła to nic nie da podpompowanie, płyn hamulcowy tez ok. Co do reszty to faktycznie pojade do mechaniora.

P.S. a wlasnie od tego jest forum aby sie samemu dowiedziec i nie nabiajc bezsensu kieszeni innym ! ! !

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2004-10-31, 13:25   

pioter mowil ci juz ktos ze jestes "£^$*£$&"£$*& ??

tak chlopaku, masz racje, nie nabijac, ale zaufaj mi ze pewnych rzeczy po prostu nie da sie wytlumaczyc na forum tym bardziej komus kto nie ma o tym zielonego pojecia...

Miki 

Wysany: 2004-10-31, 16:07   

dzieki pomocy Darka 735i W-wa sam wiem jak sie zabrac do tego. niedlugo napisze co z tego wyszlo. ok nie mówie ze sam to zrobie ale zawsze to nowe doswiadczenie !! !
NIE KAZDY URODZIŁ SIE MECHANNIKIEM

mira_croft
[Usunity]

Wysany: 2004-11-01, 12:22   

kochani!......jasne ,ze nie kazdy sie urodził mechanikiem!!!!!!!!!!!!!!........dobra ,ale nie wycinajcie mi postów,jakkolwiek byłyby one proste i banalne.....ja też to czytam,im wiecej szczegółow tym lepiej dla osób,które tego nie maja, tak jak ty w jednym palcu Loko... chyba przesadzcie!i zaczyna mnie drażnic to.....chłopcy badżcie milsi dla siebie....i wiecej cierpliwości Loko!!!!!!pozdrawiam
Miruś

Darek W-wa 735 

Doczy: 30 Sie 2004
Skd: Warszawa YELONKI
Wysany: 2004-11-01, 17:54   

No i widać że prawda w oczy kole.Napisałem co myślę na temat wyśmiewania się z kogoś i co -pościk zniknoł.Widzę że są tu specjaliści nie tylko od samochodów ale i od zacierania niewygodnych śladów.Ale myślę że kilka osób zdążyło przeczytać moją opinię. :!:

Pioter: ... tak zniknął, bo mnie kole w oczy właśnie naśmiewanie się z cudzej niewiedzy, ale nie zamierzam tego ukłutego oka przymykać, nawet jeśli dla kogoś to nie wygodne - i następne tego typu posty, nic nie wnoszące do tematu też będą znikać - na tym forum będziemy się rozwodzić na tematy techniczne; inne po prostu nie są potrzebne.
Proszę zatem, by ten (mój) post był ostatnim w tym temacie, który nie ma nic wspólnego ze sprzęgłami - tyle.

Przy okazji dzięki Darek za pozytywne załatwienie sprawy

DAREK-użytkownik forum
E34 525 -SPRZEDANE> Jest: PRIMERA P12,YAMAHA Fazer 600 , E36 COUPE,E 38

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku