Wysany: 2010-04-29, 19:57 [E34] Ekonomizer M50B20 - na gazie zawyża o ok 10 litrów
Witam,
na benzynie OK, wskazania jak spalanie, ale po założeniu instalacji Gazowej sekwencyjnej -stag300+ pokazuje jak jeżdzę na gazie 25 litrów a spala gazu 15. Nie sprawdzałem go na benzynie bo nie miałem czasu ale na gazie jak spadaja obroty i ekonomizer na benzynie schodził do 0 to teraz zatrzymuje się na 8-9 litrach. Czy gaziarze mogli go uszkodzić? Czy instalacja gazowai jej wpięcie w układ sterowania silnikiem mają na to wpływ.
Przepływka Siemens na gorącym drucie.
Wcześniej była OK.
Może mam gdzieś nieszczelność na dolocie i łapie lewe powietrze?
Proszę o pomoc żebym wiedział za co się zabrać.
4 maja jadę ustawić instalację gazową do kogoś kto mam nadzieję ma trochę pojęcia o tym, bo tam gdzie zakładałem gaz - Gorlice Auto Siedlik to bladziutko
pozdr
Ostatnio zmieniony przez Sebabmw 2010-04-29, 20:02, w caoci zmieniany 1 raz
Witam my się już chyba znamy, zawyża ci spalanie lpg bo masz za ubogo na gazie i ecu PB wydłuża czasy wtrysku, pamiętaj że jak będziesz miał dobrze wyregulowane to komp będzie zaniżał spalanie bo poda ile by spalił na benzynie, w tedy trzeba przestawić mnożnik w ukrytych funkcjach i będzie dobrze,
_________________ Bandyci Mogą Wszystko
[move]Pamiętaj ,ze gaz niszczy silniki ,ale tylko tym ,którzy go nie maja [/move]
Wszystkie drogi prowadza do forum beemka
Umówiony jestem na wtorek z kolegą z Krakowa, którego mi poleciłeś, mam nadzieję że bądzie potrafił ogarnąć temat i nie będzie lipy.
Zadałem pytanie na tym forum bo zacząłem podejrzewać już coś z przepływką, ale zobaczymy w takim razie we wtorek.