Witam
Skorzystalem z okazji i zmienilem dzisiaj kola na zimowe, jednak po zalozeniu stalowek okazalo sie, ze mam za dlugie sruby. Alusie chyba byly grubsze, a teraz zaczely ocierac i to dosc mocno, zwlaszcza z tylu. Szlifowanie troche pomoglo, ale jeszcze minimalnie przyciera a wykonczylem wujasowi ostatnia tarcze do katowki wiec wpadlem na pomysl zeby zamiast srub wstawic szpilki. Jak powinna byc ich dlugosc? Musze wyciagnac cala piaste zeby je zamontowac? Na cos trzeba uwazac? Czy moze lepiej dac sobie spokoj i poszukac krotszych srub? Poza wygoda sa jeszcze jakies korzysci ze szpilek?
Sory za taka lawine pytan
duchPW [Usunity]
Wysany: 2004-11-01, 22:45
śruby od malora idealnie pasują - powaga - sam mam
na wszelki wypadek najpierw spróbuj, a potem na szrot... i po co kombinować
pzdr
Sprobuj na trasie po ciemku i bez latarki zgrac otwory na feldze i piascie i potem jeszcze wkrecic w to srube to bedziesz wiedzial po co Cale szczescie ze deszcz nie padal W maluchu byl taki bolec na bebnie ktory wchodzil w otwor w feldze i mozna bylo szybko zalozyc, ale w mojej beci tego nie ma. Tak powaznie to wlasnie to mialem na mysli piszac o wygodzie, ale nie wiem czy poza tym sa jeszcze jakies sensowne argumenty przemawiajace za wymiana srub na szpilki.
HyenoX M42B18 [Usunity]
Wysany: 2004-11-02, 00:44
o i tu właśnie wziął sie problem Brunera z tylnymi bębnami z innego postu 8)
Bruner proponował bym nie kombinować tylko rozejrzeć się za krótszymi srubami ja zapłaciłem za śruby (nowe) 7zł/szt a to były długie śruby do alu... wiec myslę że za krotkie zapłacisz jeszcze mniej...
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
Bruner, to że po założeniu stalówek i wkręceniu śrób od alu coś Ci tarło w bebnach jest oczywiste, ponieważ do felg rozróżniamy dwa rodzaje śrób. Do alu i stalówek. Jeśli założyłeś stalówki, to Twój problem zniknie kiedy kupisz śróby do stalówek i wsjo
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...