BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
łożyska
Autor Wiadomo
Cinek 

Doczy: 30 Sie 2006
Skd: Olkusz
Wysany: 2008-04-16, 10:42   łożyska

Siema mam dziwny problem. Kupiłem łożyska Timkena na tył.Podałem w sklepie koleżance dane auta: BMW 318i E30 Turing 90' łożyska tył,bez ABS'u Oznaczenie MAR3291. Oddałem auto do warsztatu i dostalem telefon że te łożyska nie pasują. O co kurde chodzi? Jak nie mogą pasować? Dzwoniłem 3 razy do tej hurtowni sprawdzali u 2 dostawców i wciąż słyszę to samo: TO NA PEWNO DOBRE ŁOŻYSKA, w warsztacie słyszę że złe.Mówią że za małe są. Ma kto jakiś pomysł? Miał ktoś taki przypadek? Auto rozebrane i jestem w kropce

kafarek 
Master of desaster

Pomg: 14 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: Tczew
Wysany: 2008-04-16, 10:49   

Może ktoś grzebał przy tyle i masz inne piasty... Sedan - Touring różnica...

ogolny 
SEX AMBULANCE

Pomg: 8 razy
Doczy: 16 Sty 2006
Skd: KRA
Wysany: 2008-04-16, 14:25   

Spisz numer z łożyska i na tej podstawie kup. :idea:

Cinek 

Doczy: 30 Sie 2006
Skd: Olkusz
Wysany: 2008-04-16, 14:33   

nie wiedzialem ze takie moga byc jaja wiec łożyska nowiutkie ktore kupilem kiedy teraz moge sobie wsadzic w... od listopada lezaly a dopiero teraz sie zabralem za to juz mam mi montuja lozyska jakies niemieckie ale niezbyt drogie.Te co mam a nie pasuja so o niebo lepszej jakosci.Moze ktos potrzebuje nowiuskie timkeny niesmigane? Numery moge spisac i wymiary...

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2008-04-22, 23:41   

tak w e30 są dwa typy łożysk
szukałem i są 72 milimetry średnicy zewnętrznej i 75 milimetrów nie mama pojęcia od czego to zależy i nie ma to nic współnego ani z tym czy auto ma ABS czy go nie ma może różnica zalezy od tego czy to sedan czy touring albo przy bębnach są mniejsze bo przy tarczobębnach występują 75 milimetrów, jednak kiedyś zakładałem do 318 IS i tam były 72 milimetrowe a miał ABS a do 320 touring bez absu były potrzebne 75 milimetrów nie wiem natomiast jak jest w wąskiej lampie.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: