Znalazłem sobie coś czego długo szukałem stylowa drewniana kierownice z aluminiowymi ramionami (czekam na komentarze ze WT ) nie ważne... mam pytanie bo jeździła ona w Golfie II a potem naba została przerobiona pod Golfa III czy będzie pasować do E30 ? jeśli nie to może ma ktoś nabe na 5 śrub bo na allegro są ale na 6..
_________________ ...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Pomógł: 17 razy Dołączył: 12 Maj 2005 Skąd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysłany: 2007-03-01, 10:10
kierownica jest raczej do aut z lat 60-tych, jakiś mały angielski roadster ... w tym bym to widział... a jak kiera drewniana to i środek powinien być w boazerii...
wrzuce potem fotki w temacie klasycznego tuningu:
http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=21029
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
kupilem kiere momo corse z naba ale od innego auta.mialem kiere z poprzedniej beemki wiec wziołem sie do roboty.rozprułem kiere wiec brzeczczot w łape i sobie odcinam az tu nagla zdziwienie bo nie idzie.obracam i jada brzeszczotem i po chwili znowu zonk.patrze na kiere i sie dziwie ze nei oge przeciasc aluminium. biorego duzego boscha i ucinam ale tez bez rewelacjii to poszlo.strasznie twardy rdzen jest oblany tym alu doookoła.wziołem odciete czes na tokareczke9oczywiscie zlamalem jeden noz ) i zplanowalem od czola na płasko zeby reszta naby przylegala. pozniej powierciłem dziury i poskrecałem całosc do kupy ale jest jedo ale.guma nie zakrywa tej czesci ktora do niej dokreciłem - ta z tymi zabkami od blokady
no i nie wiem czy dotoczyc na to jakis pierscien ktory to osłoni bo bez niego to kijowo wyglada . widac ze jest tak jak byc nie powinno
no chyba ze ktos ma tanio do sprzedania nabe
a jeszcze jedno mi sie przypomniało - jak odnosiw ten napis zółto -czerwony momo corse
ta bedzie pasowała
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Wysłany: 2007-08-19, 22:06
nowa naba to koszt ok 70-100 pln w norauto - to chyba nie duzo jak za bezpieczenstwo co nie
ja osobiscie w obecnej e30 nie zmienialem kiery bo mam poduche ale w poprzednich zawsze kupowalem naby z drozszej serii - te ktore w wypadku dzwona sie skladaja - tak ze nie lamiesz sobie rak na kierownicy albo nie peka ci czacha po uderzeniu w nia
nowa naba to koszt ok 70-100 pln w norauto - to chyba nie duzo jak za bezpieczenstwo co nie
ja osobiscie w obecnej e30 nie zmienialem kiery bo mam poduche ale w poprzednich zawsze kupowalem naby z drozszej serii - te ktore w wypadku dzwona sie skladaja - tak ze nie lamiesz sobie rak na kierownicy albo nie peka ci czacha po uderzeniu w nia
no moja tez jest ori naba momo ktora podczas wypadku sie słada.ja zmienilem na razie przy niej tylko ta czesc z wieloklinem po co mam wydawac 100 na nowa nabe jak moge zrobic sam za grosze ...
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
a jeszcze jedno mi sie przypomniało - jak odnosiw ten napis zółto -czerwony momo corse
ja mam zrobione lakierami stosowanymi w modelarstwie
no mi nie chodzi jaka farba tylko jak to zrobic zeby było ladnie okleic nie ma tam za bardzo jak itd. wiec najpierw pomalowac napisy a pózniej pomalowac jakos wokoło
pomaluj zapałką lub wykałaczką a nic nie będziesz musiał obklejać dookoła, mi zawsze wiechue30 malował więc wiem tyle co sie napatrzyłem na mistrza przy pracy