Wysany: 2008-02-19, 16:57 bezpiecznik od spryskiwaczy bmw e36
siemka przestal dzialac mi spryskiwacz szybek z przodu .. w e36 coupe mysle ze to bezpiecznik .. wiecie ktory to moze byc ? mam opis ale po wlosku wiec ciezko mi sie polapac pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
tylko pogratulowac blysktliwosci jak moglem na to nie wpasc .... Kolego moje pytanie bylo dosc sprecyzowane ... ktory bezpiecznik to moze byc ... DOKLADNIE !!!! bo na "oko" wszystkie sa okey .. a nie mam czym tego sprawdzic !
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
no nie wiem czy to to ... te bezpieczniki sa ok .. chyba bede musial po koleii sprawdzic .. w ogole nie slychac tego silniczka od tego psikatka .. nic nie bzyczy . cisza ... wiec nie wiem co nie halo ... piszcie co to moze byc .. pozdro
Podłącz silniczek bezpośrednio z aku wtedy wyeliminujesz jego awarie, potem pozostaje przełącznik zespolony ewentualnie coś z wiązką. U mnie (E30) były wyrobione styki od samego spryskiwacza właśnie. Czyszczenie i ich podgięcie pomogło.
Miałem dzisiaj ten sam problem, padł silniczek, robił zwarcie, wymieniłem na nowy i nie działało, Instalacja spryskiwacza nie ma bezpiecznika ani przekażnika, plus jest stały podawana jest masa. W moim przypadku wypalił się styk w manetce, trza ją rozebrac i wyczyścic styk. Jeśli manetka daje impuls masowy i nie działa to pod lewą stopą, pod pedałem spoczynkowym masz sterownik własnie od tego tam szukaj.