Wysany: 2007-09-17, 11:11 [E30] yoshi ->> 320i '89 Touring
Witam.
Moja kochana Żona postanowiła, że mam kupić samochód którym będę jeździł na co dzień a nie podbierać jej 316i a że Rekin nie nadaje się do co dziennej jazdy to padło na kolejną E30 tym razem Touring.
I trafiła się "okazja" BMW 320i 04/1989 z przebiegiem 285tyś. km, sprowadzona do Polski w 2005 roku i do tej pory miała 2 właścicieli w Polsce. Auto jest całkowicie surowe i żeby taniej się jeździło ma instalację LPG (przebieg 11000km).
Auto wyposażone jest w 5 furtek szyber manualny, OBC I, check (jak to R6), kierownicę MTI, oryginalny zestaw "car audio" ze wzmacniaczem i działającym pokrętłem "fadera" (pierwszy raz coś takiego widzę w aucie), podgrzewana spryskiwacze przód, centralny zamek na 5 furtek i klapkę wlewu, halogeny przód, odpinany hak, roletę z siatką, oryginalny alarm z immobilizerem, dwie książki serwisowe, niemiecką i polską, a także instrukcję
Będę ją trochę doposażać w najbliższym czasie:
- tempomat (założę z 316 bo tam nie działa ) - już założony
- wspomaganie - dzięki Wrona - już założona
- elektryczne szybki 4x
- podgrzewane fotele Sortsitz - dzięki Wrona - już założone
- klima (może jak się trafi)
Auto już pierwszego dnia się bardzo ładnie sprawiło, ponieważ musiałem przewieść co nieco na przyczepce na budowę do Szwagra, tak że uciągnęła bez problemów 4 chłopa w środku pełen bagażnik i 750kg ma przyczepce
A teraz trochę fotek, sorry za jakość ale robiłem dziś rano w pełnym słońcu, później dodam ładniejsze
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Ostatnio zmieniony przez center 2007-10-09, 13:34, w caoci zmieniany 7 razy
Tempomat już założony chodzi wyśmienicie bez czujnika sprzęgła
włącza się go po przez pchnięcie do przodu, a wyłącza ciągnąć, do góry się zwiększa tempo w dół zmniejsza fajna sprawa
Sortsitz już siedzą w aucie i jak tylko dorwę przekaźnik będą się grzać
Auto po regulacji gazu mnie pozytywnie zaskoczyło bo spalanie wyszło 11l/100km
Dziś dostanę aparat to zrobię lepsze fotki
[ Dodano: 2007-09-26, 19:52 ]
Fotki z dzisiejszego wieczoru po montażu wspomagania
[ Dodano: 2007-10-03, 13:18 ]
naprawiony został spryskiwacz szyby tylnej - wymiana przewodu na nowy, później zamieszczę fotki dla potomnych jak rozebrać plastiki tylnej klapy