auto holujące automat tylko sztywny hol bo automat nie lubi wstecznych szarpnięć
auto holowane automat bieg N-neutral i do boju tak czy owak to nie służy skrzyni
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
wytrzyma holuj śmiało, do 80km, nie przekraczać chyba 60km/h, możesz robić przerwy.
Mozna i przez cala europe z predkoscia 200 km/h, ale jesli nie chce narobic szkod w skrzyni ktore wyjda predzej czy pozniej (a im szybciej i na wieksza odleglosc, tym predzej i kosztowniej sie to odbije), to raczej z polowa predkosci maksymalnej na pierwszym biegu i na odleglosc rowna predkosci maksymalnej na jedynce. Tzn jesli v max dla jedynki wynosi np 50 km/h, to mozna bezpiecznie holowac z predkoscia 25 km/h na odleglosc 50 km.
MOzna tylko problem polega na tym ze nie zrobi sie cisnienie oleju podczas holowania a skrzynia na N tez sie w srodku kreci i moze sie trosze miedzy tarczkami poslizgac co jej nie bedzie pasowac 30km przejedziesz tylko bez szalenstw
Pomg: 1 raz Doczy: 28 Kwi 2007 Skd: Legnica/Stockholm
Wysany: 2007-10-02, 21:12
cześć to jest tak max. 50 km/h co 15, 20 km. przerwa 15 min. dystans max. 50km. i dolej koniecznie litr oleju do skrzyni, ja bym radził 40km/h nie przekraczać, teoretycznie nic sie stać nie powinno tak piszą szwaby.
Pozdr...
a pozatym to radził bym lawete wypożyczyć, albo wymontować wał napędowy...
_________________ ukaszek
Ostatnio zmieniony przez ukaszek 2007-10-02, 21:18, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 1 raz Doczy: 17 Lis 2005 Skd: Poznań(okolice)
Wysany: 2007-10-03, 22:52
Dokładnie, najlepiej odłączyć na czas holowania wał napędowy .
Instrukcja podaje że auto ze skrzynią taką jak ty masz, można holować do 70km/h, niestety nie pamiętam na jaką odległość ale 50 kmów to napewno.
To są dane wyczytane z instrukcji obsługi. Jak bedziesz bardzo chciał to ją odszukam i sprawdze dokładnie.
Jak kupowałem swoją to śledziłem temat dość wnikliwie
_________________ Żadna usterka usunięta zgodnie z technologią, niema prawa się powtórzyć przez następne 7 lat