is ma dwa wałki rozrządu czyli 4 zawory na cylinder a 18 ma jeden wałek i ma 2 zawory na cylinder
is ma kolektor tzw. baran a 1.8 zwykły inne mają kolektory dolotowe
nic mi narazie jeszcze do głowy nie przychodzi
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Pawełku, M43 to nie oznacza ti... Barca ma właśnie M43 1.6 105 koników. M43 to zmodernizowany M40, na łańcuchu itd, z M42 czyli is-em nie ma nic wspólnego. M43 dalejk ma 2 zaworki, zwykłe kolektorki itd. niedawno pytałem właśnie na forum o M43, ale nistety poza Slawo nikt mi nic mądrego nie odpisał, a ciekaw jestem czy te M43 to taka sama badziewna kosiarka jak M40 ? Tak wogóle to chętnie dowiedziałbym sie jak najwięcej o IS-ie, bo mimo że na forum cos tam juz było, to za mało.... Jak jest z trwałością ? Jakie wrażenia uzytkowników ? Jak to chodzi na gazie ? Myśle by wyrzucić M40 i wrzucić M42... tege wynalazku jeszcze pod maską nie miałem
Wiem wiem... Nie ma jak R6.
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae