Pomg: 7 razy Doczy: 09 Kwi 2006 Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2007-08-24, 00:36 Uciekające powietrze na rancie.
Witam. Mam problem jak w temacie, ucieka mi powietrze na styku opony z felgą w dwóch kołach. Wymieniłem dwie opony i dalej to samo. Wiem że felgi były niestety prostowane i chyba nie do końca komuś się to udało. I mam pytanie czy można to czymś uszczelnić? Czym uszczelnia się skręcane felgi BBS, może to by pomogło. Myślałem też nad tym żeby oddać felgi do przetoczenia rantów i może wtedy opona lepiej by dolegała do nich. Co o tym myślicie?
Wszelkie sugestie mile widziane, acha mam felgi 7,5" a opony 205, więc nie są naciągnięte.
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25
Ja miałem tez taki problem, przy szerokich felgach i naciągniętych na nich wąskich i niskich oponach praparaty które mają wulkanizatorzy nie pomagają, bynajmniej mi nie pomogły a mam opone 205/40 na feldze 8,5". Problem rozwiązałem sam, kupiłem w sklepie taki glut co sie wstrzykuje do opon jak sie przebije naprzykład, u mnie to pomogło i już pewnie z 3 miechy mam spokój Koszt 18zł na jedną opone ale zalepia wszystko w środku na zawsze
Oddaj felgi do prostowania i nie kombinuj.
Jeśli wlejesz jakiś uszczelniacz to potem nie zdziw się że bedą problemy z wyważeniem koła a przy zmianie opon wulkanizator zedrze z ciebie jak za zborze>ja zawsze biore potrujną stawkę jak musze czyścić opone i felge z jakiegoś mazidła
pozdro
kazik dobrze mówi jak dla mnie to też trzeba oddać do prostowania bo objaw jest ewidentnie krzywej felgi a jak zmieniałeś opony to koła nie były wyważane?
Wysany: 2007-08-27, 20:47
W tym tygodniu chyba ściągnę wszystkie opony i zobaczę co tam dokładnie jest nie tak. Dodam że koła są proste i bardzo ładnie się wyważyły (mało obciążników).
Napisz co i jak.U mnie na 8,5 icalowej feldze też schodzi pomału powietrze.Felga niby prosta i pod woda niegdzie nie widac żeby schodziło.Niezła zagadka.Schodzi pomału i nie za bardzo można to zlokalizować.ale gdzies ubywa.
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW
Witam. Miałem ten sam problem w mojej E-36. Powietrze z chodziło a ja dopełniałem. W końcu pojechałem do wulkanizacje by uszczelnić koło. Oczywiście trzymało ale nie za długo się cieszyłem. Przez taka głupotę bym się rozbił autem. Ja to tam nic ale moi rodzice to do tej pory wspominają to zdarzenie. Podczas wyprzedzania zredukowałem do 3 no i jak zwykle pedał w podłogę. Następstwem tego było dociśniecie tyłu auta do podłoża i wtedy moje jak dotąd niezawodne auto zaczęło niesamowicie pływać aż wyprzedzane auto stanęło. Kiedy sie zatrzymałem okazało się ze w tymże kole nie ma powietrza. Pomyślałem sobie że opona strzeliła bo zbyt szybko powietrze uciekło. Po dojechaniu do domu okazało się ze opona jest CAŁA tylko się zaś rozszczelniła na rancie. W nerwach i lekkim strach wymieniłem wszystkie opony na MICHELIN i do tej pory mam spokój a jeżdze już 2 lata. WINA stała po stronie OPONY A na wulkanizacji zapewniali mnie że będzie OK. Wiec Panowie nie bagatelizujcie tej sprawy. Nie życzę nikomu podobnej sytuacji. Dopasowujcie oponki do swoich potrzeb i nie kupujcie chinszczyzny bo nie warto oszczedzac. Moje felgi były i są OK. bez zarzutów POZDRO
Wysany: 2007-10-11, 19:59
Bo w sumie zapomniałem o tym temacie, wulkanizator uszczelnił mi te ranty specyfikiem, na który mówił "żywa guma" i do tej pory ma spokój z powietrzem, nie uchodzi ani troszeczkę powietrza.