BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
soczewki w E30
Autor Wiadomo
Go

Wysany: 2004-11-14, 02:56   soczewki w E30

czy były w e30 lampy soczewkowe bez regulacji wysokości świecenia z kabiny?
Padająca regulacja w E30 to norma (tzn działa naogół jedna lampa - prawa) więc w napadzie szału wyrwałem całą regulację, wyrwałem rurki i powyrywałem siłowniki przy lampach...
Chcę mieć normalną regulacje (śrubkową) ale nie wiem czy przy soczewkach taka występowała.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-11-14, 15:06   

Daniel napisa/a:
Chcę mieć normalną regulacje (śrubkową) ale nie wiem czy przy soczewkach taka występowała

- jasne że tak - działa tak samo jak ta w lampach bez soczewek (a to są soczewki beż takiej regulacji??)
tylko jak się będziesz bawił w regulowanie wysokości snopu światła - uważaj, bo pokrętła do regulacji są strasznie badziewne i plastikowa część się obraca, a często zaśniedziała (zapieczona etc.) śrubka stoi w miejscu
wtedy warto zdjąć atrapę - wyregulować śubokrętem - każda śrubka do regulacji jest od przodu zakończona gniazdem do śrubokręta krzyżakowego

Go

Wysany: 2004-11-14, 15:15   

piOTer_W napisa/a:

- jasne że tak - działa tak samo jak ta w lampach bez soczewek (a to są soczewki beż takiej regulacji??)
tylko jak się będziesz bawił w regulowanie wysokości snopu światła - uważaj, bo pokrętła do regulacji są strasznie badziewne i plastikowa część się obraca, a często zaśniedziała (zapieczona etc.) śrubka stoi w miejscu
wtedy warto zdjąć atrapę - wyregulować śubokrętem - każda śrubka do regulacji jest od przodu zakończona gniazdem do śrubokręta krzyżakowego

Dokładnie tak, miałem regulację hydrauliczną z wnętrza (+korekta siłownikiem), nie działa więc ją wyrwałem i chcę mieć zwykłą srubkową.
O problemach z regulacją już wiem, bo doświadczyłem i z tymi śrubkami pod atrapą, tak jak mówisz, najlepszy pomysł.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-11-14, 15:22   

z tego co wiem, to czym innym jest regulacja - ustawienie snopu światła w poziomie i w pionie przy samym reflektorze, a czym innym regulacja z wewnątrz - bo to drugie to doraźna zmiana ustawienia świateł na wypadek np. dużego obciążenia tyłu - jeśli masz (miałeś :? ) wewnętrzną regulację, to nie znaczy, że nie masz tych śubek przy reflektorze
jeśli regulacja wewnętrzna nie jest ci już potrzebna daj znać, bo wiem, że jeden koleś z forum może być zainteresowany

Go

Wysany: 2004-11-14, 15:31   

śrubka jest ale kręcenie ją jest za pomocą pierścienia na regulatorze hydraulicznym, więc po wymontowaniu regulatora hydraulicznego nie masz wogóle regulacji (lampa wogóle wtedy nie jest zamontowana w dolnej części).
Z operacji zostały mi 2 regulatory hydrauliczne i pokrętło... nie mam przewodów, poobcinałem... Jak ktoś jest zainteresowany to zamienię to na wszystko co potrzebne do regulacji ręcznej.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: