BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Największy symulator samochodu na świecie.
Autor Wiadomo
nokerman 
ostatni mohikanin

Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2007-12-10, 18:15   Największy symulator samochodu na świecie.

8er Tym razem co prawda nie o BMW, ale taka ciekawostka zasługuje aby umieścić ją na naszym Portalu. Bądźmy szczerzy - każdy z nas lubi czasem pograć sobie w "dobrą samochodówkę". Dla jednych będzie to Need for Speed, inni wybiorą Colina, wiele razy ganialiśmy się forumowo ww LFSa, jest jeszcze GT Legends.

Chłopaki z centrum technologicznego Toyoty też lubią pograć. Ale oni mogli pozwolić sobie na większy rozmach, najpierw podciągnęli z placu nowego Lexusa LS i przemalowali go tak, żeby nikt nie poznał.Następnie wstawili autko na ruchomą platformę poruszającą się po szynach w hali o powierzchni czterech kortów tenisowych.

Platformę zabudowali kopułą i zawiesili na siłownikach hydraulicznych, pod kopułą znalazło się miejsce na ekran, który otacza auto. Całość podłączyli do kilku komputerów i kiedy maszyneria ożyła, okazało się, że niemal doskonale symuluje przeciążenia odczuwalne podczas jazdy samochodem, a dookólny ekran i system dźwięku pozwalają całkowicie zatopić się w symulowanej jeździe Lexusem.

Oczywiście inżynierowie uzasadnili, że symulator powstał aby badać nowoczesne systemy bezpieczeństwa, ale my wiemy swoje. Miłego grania chłopaki!

Mały filmik 'jak to działa':

A teraz koledzy zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie ten projekt w wykonaniu inżynierów z Monachium, skorupa z jakiejś e///ki wirtualna sceneria Nurbring Ring i Go za kierownicą :mg: , ehhh śmigała by ta bańka po hali, śmigała ...

Źródło: v10.pl

WI$NIA 

Doczy: 08 Gru 2007
Skd: Radom
Wysany: 2007-12-10, 19:22   

patent niesamowity :shock: :wow:
P.S. fajny pomysł z automatycznym wstawieniem nicka :brawo:

kamil.k 
złota ronczka

Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-12-10, 19:34   

fajnie by bylo posmigac wirtualnie ale podejrzewam ze taniej by wyszl wypozyczyc auto i pojechac na tor :D

jak byłem maly to jezdzilem takim symulatorem ktory tyko sie przechylal ( nie jezdzil po platormie tak jak ten) w sródku puszczali rózne filmy . mi sie trafil film z motorem i pamietam ze podczas przyspieszanai naprawde wciskalo w fotel :D

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

jackx 

Doczy: 07 Sty 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-12-10, 20:54   

nokerman napisa/a:
A teraz koledzy zamknijcie oczy i wyobraźcie sobie ten projekt w wykonaniu inżynierów z Monachium, skorupa z jakiejś e///ki wirtualna sceneria Nurbring Ring i jackx za kierownicą , ehhh śmigała by ta bańka po hali, śmigała ...

e tam kiepski jestem a jedyny bączek jakiego potrafie zrobic to ten w spodnie :oops:

Yakuzatti 

Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2007-12-10, 21:59   

nokerman napisa/a:
Yakuzatti za kierownicą :mg:

Żeby były stacje z modelami samochodów i wszystkie tory + największe miasta świata! :twisted:

Najpierw M3, potem jakaś E30 316, przesiadasz się w X5 i jeździsz w terenie, magia!
Ostatnio zmieniony przez Yakuzatti 2007-12-10, 22:00, w caoci zmieniany 1 raz  

Max 

Doczy: 02 Cze 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2007-12-10, 22:23   

Ciekaw jestem, jakby odwzorowali efekt przeciążenia bocznego podczas dłuuuugiego boku 8-) ?

MarcinPioneer 

Doczy: 09 Sty 2007
Skd: Sokołów Podlaski
Wysany: 2007-12-11, 08:52   

A skąd nokerman wiesz, że ze mnie taki dobry driver? nie mów,że mnie widziałeś na Nurbring Ring. :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: