Wysany: 2007-11-02, 16:22 Wymiana uszczelek w zacisku hamulcowym
Witam
Muszę wymienić uszczelki tłoczka w zacisku hamulcowym bo widzę, że są popękane i brud dostaje się do środka.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak skutecznie wymienić te uszczelki,jakim papierkiem przetrzeć tłoczek jeśli ma jakieś nadżery spowodowane brudem dostajacym sie z zewnatrz, co i czym smarować ?
Sprawa dotyczy się tylnego zacisku hamulca tarczowego w e30 320 touring ale podejrzewam ze sprawa jest analogiczna z przodu.
Czekam na porady - pozdrawiam
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Reperaturki zacisków kosztują chyba 15 zł za stronę. Robota jest banalna. Odkręcasz zacisk rozbierasz wszystko co się da myjesz wszystko pędzelkiem albo w starym płynie hamulcowym albo w benzynie. Jeżeli tłoczek będzie miał głębokie wżery to lepiej jest go wymienić, bo jak będziesz tak szlifował papierem to zrobisz dołek i płyn będzie wyciekał. Więc ostrożnie z papierkiem.
Są 2 szkoły składania. Ja zawsze składam na płyn hamulcowy ewentualnie gdzieś może da się dostać specjalny smar w takich małych saszetkach albo wazelinę jak panicz korzuch. Ważne jest to żeby wszystko było dokładnie umyte.
Dzięki Panowie za wypowiedzi.U mnie jak zwykle nigdy nie mają nic na miejscu do BMW.Pewnie jakby to była reparaturka do golfa III albo audi 80 to mieliby dostepne w różnych kolorach
Jest tam coś na co specjalnie trzeba uważać czy poprostu porozbierac co się da, powyczyszczac , pozakładać nowe ouszczelkowanie i poskładać ?
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Dzięki Panowie za wypowiedzi.U mnie jak zwykle nigdy nie mają nic na miejscu do BMW.Pewnie jakby to była reparaturka do golfa III albo audi 80 to mieliby dostepne w różnych kolorach
Jest tam coś na co specjalnie trzeba uważać czy poprostu porozbierac co się da, powyczyszczac , pozakładać nowe ouszczelkowanie i poskładać ?
Do lublina daleko nie masz a reperaturki są na miejscu Robota jest naprawdę prosta wystarczy wszystko złożyć w ten sam sposób jaki to rozebrałeś ; ] tylko najważniejsze żeby wszystko było wyczyszczone, szczególnie ten rowek pod uszczelką cylinderka. Uważaj żeby nie ukręcić odpowietrznika. ps. jeszcze nie zrobiłeś hamulców??