Czy sprezyny przednie z 2,5l m20 beda pasowaly do 1,8 ? m40 ? to sa dwie przednie krotkie sprezyny H&R z oznaczeniem 19 01. Chcialbym zalozyc, tylko nie wiem czy to jest to samo i jak sie bedzie zachowywalo auto
Przy samych H&R'ach na przodzie , a seriii na tyle auto powinno zachowywać się...koszmarnie....Nie jak beemka, nie radzę...Najlepiej cały komplet i kup nowe, np. Weitec'i - ok 400 PLN komplet
jaki kolor lekko obniza ? te sa niebieskie
mialem w innym aucie kiedys czerwone i o progi haczylem, a jazda autem przypominala wyscigi na taczkach. Chcialbym lekko auto obnizyc, aby nie stracic na komforcie jazdy, ale zeby tez jakos sie prezentowalo
Kolor sprężyn określa ich twardość a nie stopień obniżenia czerowne sprężyny są najtwardsze. A co do pytania o ile obniżają trzeba spisać z nich numer i poszukać w katalogu lub na stronie producenta.
ja mam do sprzedania czerwone sprezynki przednie jezdzily umnie w 316 tak wiec powinny ci podejsc pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
Jawor [Usunity]
Wysany: 2005-04-12, 22:52
ja z tego co wiem to najtwardsze są biały...to już jest hard-core...mialem czerwone na przodzie kiedys i sie wcale źle nie zachowywał samochód...tez byly od 2,5l a jezdziły w 1,8m10...tylko przy max podniesieniu sprezyna sie obracała
H&R obniżać będą o około 40 mm , na Twoim miejscu poszukałbym czegoś co obniży o ok.20 mm, np utwardzony M-Technik- czyli fabryka...
Jest jeszcze sposób inny - mozesz obciąć serię 8) serio! Też będzie nisko i ładnie, tylko nie tak zawodowo jak na sportowych, ale samochód takze niczego sobie prowadzi się w zakrętach - jexdziłem, sprawdzone...Tyle, ze to trochę chałupniczy sposób, ale za to tani...
Ja zmieniłem sportowe spręzyny na serię, bo jak przejeźdżałem przez tory to robił się za mna korek - tak pędziłem....
Pozdrawiam i powodzenia...
Pamiętaj, ze wszystkie 4 muszą być jednej najlepiej firmy...Jezeli będziesz obcinał, to tył może być ociupiną-ociupinkę wyżej - będzie dobrze wtedy...
Ja oczywiście obcinania nie pochwalam, ale tak robią - i to tez jest sposób...A jesli chodzi Ci o to jak samochód będzie wyglądał, anie jak sie bedzie prowadził - to napewno najtańszy...
Witam!
Sorry ze moze nie w temacie do konca ale wole gdzies sie doczepic niz smarowac nowy temat o tresci : Jakie sprezyny do E30, to chyba trudno by bylo wybaczyc.
Chce zakupic komplet sprezyn do E30 60/40 tylko nie wiem jakiej firmy. Myslalem o Eibach ale oni maja tylko -35. W gre wchodza H&R FK SPAX SPARKO lub inne dobrej firmy. Tylko nie wiem ktore. Moze ktos mi cos poleci?
Dzieki z gory za pomoc!
_________________ SPRZEDAM! E36 328i anglik-tanio
Azev A 4x100 16" i 17"na sztuki
Skrzynia 6-tka z M3 3.2
Automat z E36 328i Coupe
Witam!
Sorry ze moze nie w temacie do konca ale wole gdzies sie doczepic niz smarowac nowy temat o tresci : Jakie sprezyny do E30, to chyba trudno by bylo wybaczyc.
Chce zakupic komplet sprezyn do E30 60/40 tylko nie wiem jakiej firmy. Myslalem o Eibach ale oni maja tylko -35. W gre wchodza H&R FK SPAX SPARKO lub inne dobrej firmy. Tylko nie wiem ktore. Moze ktos mi cos poleci?
Dzieki z gory za pomoc!
Sorki ze nie uscislilem, tak do Cabrio pod motor 325i bo motor ktory mam jest podobnej masy co M20B25 inymi slowy potrzebuje springi pod najciezsza E30.
pozdro
_________________ SPRZEDAM! E36 328i anglik-tanio
Azev A 4x100 16" i 17"na sztuki
Skrzynia 6-tka z M3 3.2
Automat z E36 328i Coupe