Wysany: 2007-11-14, 16:18 Webasto - czy ktoś wie jak dziąła od podszewki?
Jak w temacie. Interesuje mnie technicznie webasto, czyli jak działa mechanicznie. Ile spala, jaki czas zajmuje ogrzanie i co obejmuje w obieg. Czy da się powiązać z podgrzewanymi siedzeniami, szybami, lusterkami (czy może to tak działa?) Oczywiście wszystko pod kątem E32/E34. Nowsze technologie mnie nie interesują.
Pozdrawiam i liczę na pomoc.
Kafar
Wysany: 2007-11-14, 19:01
orginalne webasto nie ma funkcji grzania siedzień i lusterek, ponieważ jest to ogrzewanie paliwowe, mi po głowie chodzi odpalanie z pilota i z pilota włącznie podrzewania siedzeń, to jest proste do wykonania.
myśląłem o ori webasto ale nie mam koncepcji gdzie się montuje panel sterowania.
wiem że jak było małe obc to dochodziło do niego kilka przycisków i tam się to wszystko ustawiało, a u mnie nie ma nigdzie miejsca
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-11-14, 19:17
brain69 napisa/a:
myśląłem o ori webasto ale nie mam koncepcji gdzie się montuje panel sterowania.
wiem że jak było małe obc to dochodziło do niego kilka przycisków i tam się to wszystko ustawiało, a u mnie nie ma nigdzie miejsca
tak wygląda ori panel do Webasta - zamiast OBC II (SPEED niedawno taki wylicytował na Allegro)
a nieoryginalne panele były montowane gdziekolwiek, najczęściej między fotelami kierowcy pasażera.... podobno nie ma dużo roboty z zakładaniem niezależnego ogrzewania...