BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[e36]Problem z temperatura silnika :(
Autor Wiadomość
kameleoniq 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
dOn Kameleone

Wysłany: 2007-11-14, 19:25   [e36]Problem z temperatura silnika :(

Witam, niedawno stałem sie posiadaczem buni 318is z 1996 roku i jeszcze do niedawna było z nią wszystko w porzadku. Do czasu aż strzelił mi waż (jak to mechanik nazwał wodny) idący od chłodnicy do trójnika . tak ze gdy autko sie nagrzało zaczęło dymić sie na biało spod maski, w kabinie leciało zimne powietrze i rosła temperatura silnika. Gdy usterka została usunięta myślałem ze wszystko wróci do normy ... lecz myliłem sie :( Autkiem jestem w stanie zrobić pare kilometrów po czym grzeje sie (nawet dojdzie do czerwonej kreseczki) w aucie wieje zimnym powietrzem. Sprawdziłem Visco i na wolnych obrotach kreci sie tak ze jestem wstanie zatrzymać je palcami. Autko osiąga maksymalnych temperatur i nie grzeje w środku :( Zastanawiam sie czy może padł mi termostat czy tez mam zapowietrzony układ chłodzenia, jeżeli chodzi o autka marki Bmw to nie miałem wcześniej z nimi nic do czynienia. Czytałem rożne posty na temat odpowietrzania i starałem sie odpowietrzyć , dolałem płynu na maxa pod sam korek, uruchomiłem silnik i gdy nagrzałem autko do stanu gdzie wskazówka znajdywała sie w pozycji pionowej odkręciłem delikatnie lecz nie do końca śrubkę kolo wlewu płynu. cały czas uchodzi z niej para, tak jest cały czas... najwyraźniej nie potrafię odpowietrzyć chłodnicy...

Gdyby ktoś mógł mi pomoc byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam

Nio i było to spowodowane wszystko zapowietrzonym ukladem chlodzenia :-) Dzieki brain69 za pomoc :-) :beer:
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2007-11-16, 21:26, w całości zmieniany 2 razy  

brain69 - usunięty
[Usunięty]

Wysłany: 2007-11-14, 19:32   

zadzwoń do mnie 691 753 195 i jutro coś poradzimy bo jestem w krakowie akurat

duchX
[Usunięty]

Wysłany: 2007-11-14, 23:21   

albo zapowietrzone albo glowica :(

Odpowiedz do tematu