Wysany: 2004-11-09, 07:11 Głośniki & oświetlenie wnętrza E-36
Pytania może banalne ale..
1) Jak wyjąc orginalne głośniki z tylnej półki, bo nie widziałem tam żadnych srub czy czegos w tym stylu
2) Jak zdjąć plastikowe oprawki od oświetlenia wewnątrz samochodu ? One są na wcisk czy jak?
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-09, 08:37
wystarczy jak lampke podważysz srubokręcikiemi juz pojdzie bo jest na wcisk ,a głosniki tyłu najpierw musisz zdjąć ich osłonke która jest na plastikowe wczepy , zacznij ją wyjmować od strony szyby( wczepów jest dużo i ramka sie porządnie trzyma)
jeśli nie bedziesz mial nadal dojscia zeby wyjąć głosnik to trzeba zdemontowac oparcie kanapy, potem boczki (te z lampkami) które tez sa na wczepy i potem całą tylną półke która z przodu ma takie jakby zawleczki ,a przy szybie równiez takie wczepy wieć uważąj zeby ich nie połamać bo potem półka będzie drżała
FAKT TE LAMPKI SA NA WCISK WIEC WYSTARCZY PODWAŻYC A GLOSNIKI TO CHYBA OPROCZ TEGO TO SIEDZA W TAKICH SMIESZNYCH PLASTIKOWYCH PUDELKACH WIEC O ILE PAMIETAM NAJPIERW TRZEBA ZDEMONOTOWAC TE PUDELKA (OCZYWISCIE WCZESNIEJ POLKE KTORA SIE LATWO ŁAMIE ITP )
_________________ E-36 325 TDS
beemka bawara nowa czy stara to jest wlaśnie to co chłopaków dziś jara
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-09, 22:32 HeHe
Ta Mcinek ThX za info
Ja chce tylko wymienic głośnik w tym pudełku plastikowym, więc jak zdejme maskownice to juz bedzie si
trempes [Usunity]
Wysany: 2004-11-10, 21:23
prosta sprawa
zdejmujesz oslony glosnikow i odkrecasz 2 wkrety
potem odginasz blaszke ktora robi tam za zawleczke
odlaczasz przewody
udajesz sie do "kufra" i wysowasz w bok (w strone drugiego glosniczka)skrzynke z glosnikiem (okolo 1 cm)
w dol i jest Twoj
przerabialem to gdy wymienialem amortyzatory, zeby do nich sie dostac trzeba zdjac wytlumienie i obicie nadkoli a te czarne skrzynki wlasnie mi w tym przeszkadzaly
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-12, 16:07 123
A jak dostać się do głośników z przodu nie na pulpicie czy drzwiach tylko na dole przy nogach...
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-13, 20:43 lolek
Halo ktos mi pomoze ?
trempes [Usunity]
Wysany: 2004-11-14, 14:36
Balanla sprawa, chyba tam nie patrzales, jest jeden czy dwa koleczki plastikowe wystarczy przekrecic i piszczaja, potem sciagasz gume (uszczelke) w miejscu gdzie nachodzi na oslone glosnika, odginasz potem te oslone i ciagniesz do siebie i wysowa sie,potem masz glosniki jak na dloni tylko 4 wkrety
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-14, 15:43 lol
Bardzo dzikuje, wiesz zawsze lepeiej sie zapytac niz cos polamac cignac na sile