Przekręca się za 7tyś obrotów?
Jeżeli tak to musi mieć zdjętą odcinkę i tu jest twój problem lepiej nie kręć go tak.
Chyba,że robisz to na LPG wtedy nie ma odcięcia niektóre sekwencję tylko mają.
Najprawdopodobniej niestety glowica bedzie do roboty to jest najwiekszy minus m40 mialem to samo u siebie dokrecal sie do 5500 i koniec tracil moc a przy zmianie biegu czuc bylo szarpniecie.
Najprawdopodobniej niestety glowica bedzie do roboty to jest najwiekszy minus m40 mialem to samo u siebie dokrecal sie do 5500 i koniec tracil moc a przy zmianie biegu czuc bylo szarpniecie.
Gdyby auto miało kijową głowice to przecież nie poszłoby 170 na 4 biegu Ta betka kręci się aż za czerwone pole na luzie - to oznacza najwidoczniej, że to jest jakieś MEGA M40 któro ma lepsze parametry od serii - ale bez jaj - nie widziałem jeszcze żeby tak się działo
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Gdyby auto miało kijową głowice to przecież nie poszłoby 170 na 4 biegu Ta betka kręci się aż za czerwone pole na luzie - to oznacza najwidoczniej, że to jest jakieś MEGA M40 któro ma lepsze parametry od serii - ale bez jaj - nie widziałem jeszcze żeby tak się działo
\
Pawełku M40 z padniętą głowicą na postoju zakręci się do końca bez problemu. Jeżeli nie kręci się podczas jazdy to znaczy że padnięta głowica. Ale w czym jest problem bo niebardzo rozumiem?. Byt zdrowe M40?
m20 to podobna padaczka do m40 no wybacz ale to prawda duzo pije i niejedzie w sumie golfy3 1,9 tdi maja lepszegp buta pala tylko 4,5 litra ropy na 100 km ógolnie złom i szmelc mowa o bmw
dobre pytanie jak brzmi odcina w m40 chcesz wiedzieć ? musisz złapać kożucha i sprobuj go wykastrować tępym nożem dźwięki jakie będzie wydawał będą bardzo podobne to dźwięku zarzynanego m40
_________________ tuning diesla no problem
rozkodowac VIN no problem
Moze byc troche zjechana glowica i nie wkreca sie powyzej powiedzmy 6000obr ale ten pulap bedzie sie obnizal m40 ma takie samo odciecie jak kazdy inny ten sam dzwiek. Z tego co piszesz wnioskuje ze nie ma tam obrotomierza jak zalozysz to zobaczysz ze nie dochodzi do odcinki.
Jeżeli odcinki nie ma to albo coś było kombinowane z kompem albo komp padł. Mam kompa od M40 więc jakby co zapraszam na lans do lublina. A korzucha popieram. golf tdi jest lepszy od m20b20.
Moze byc troche zjechana glowica i nie wkreca sie powyzej powiedzmy 6000obr ale ten pulap bedzie sie obnizal m40 ma takie samo odciecie jak kazdy inny ten sam dzwiek. Z tego co piszesz wnioskuje ze nie ma tam obrotomierza jak zalozysz to zobaczysz ze nie dochodzi do odcinki.
Obrotomierz właśnie jest i wskazówka obrotów idzie do samego końca czyli wyżej niż fabrycznie powinno mieć odcinkę.
A co do m20b20 to fakt - mogłoby troche mniej palić bo pali to samo co i b25 ale nie kazdy musi mieć przecież b25.Ja powiem szczerze, że wole to niż bociana 1.8 bo przynajmniej chodzi sześciocylindrowo a i na dynamikę b20 nie narzekam - w trasie naprawde da się tym dynamicznie wyprzedzać, chociaz nie ma co ukrywać, że b25 jest lepsze od b20.
_________________ Chcesz mieć coś zrobione dobrze ? To zrób to sam - tylko Tobie zależy na tym, żeby zrobić to dobrze.
Dzięki Paweł że zainteresowałeś się moim bocianem i problemem z brakiem odcinki po przekroczeniu 7 tysięcy.Ale się uśmiałem z niektórych wypowiedzi:D Dla niedowiarków -na biegu również mija 7 tysięcy choć staram się nie nadużywać tego przywileju.A m20b20 to solidna produkcja choć może nie ma mocy wystarczającej do lansu pod remizą.Pozdrawiam!