WŁASCICIELEM I TWÓRCA SAMOCHODU JEST ADAM Z PYSKOWIC .NA JEGO PROŚBE WSTAWIAM FOTKI . AUTO ZOSTAŁO PRZEBUDOWANE Z ORYGINALNEJ 316-TKI . SILNIK Z E23 745 TURBO , DYFER Z Z3 M COUPE, GWINTOWANY ZAWIAS , 18" ALPINA, RECARO , BLACK HELLA . M-TECHNIK II, RESZTE WIDAC NA FOTKACH . DODAM ZE ZABÓJCZO JEDZIE
Jezdzilismy wczoraj z Kalina tym autem...powiem Wam , ze wrazenia sa nie do opisania. Swist zaworu upustowego...i ten silnik m102...kosmos, od 100 do 200 jest duuuuzo szybciej niz w moim bylym e30 318is od 0 do 100 , jak dotad zadne auto nie zrobilo na mnie takiego wrazenia (po jezdzie trzesly mi sie rece )
_________________ Psychotesty Tarnów
Badania Psychotechniczne
Tarnów ul. Braci Saków 5 (baza PKS)
794 001 051
Ostatnio zmieniony przez David 2007-08-31, 01:07, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
waga, nie mam pojecia jaka, ale bylo to 316 i nie ma zadnych zbednych gadzetow typu klima, audio itd, wiec nie jest specjalnie dociazona, a moc...nikt jej jeszcze nie shamowal, silnik oraz turbina zostalana doprowdzona do serii na ori czesciach(252KM) dodatkowo walek i podniesione cisnienie doladowania...
_________________ Psychotesty Tarnów
Badania Psychotechniczne
Tarnów ul. Braci Saków 5 (baza PKS)
794 001 051
Ostatnio zmieniony przez David 2007-08-31, 09:25, w całości zmieniany 1 raz
Masakrator! Co tu duzo pisac, napewno sporo roboty bylo z przerobkami tym bardziej z 316... I kto mi powie, ze e30 wyglada najlepiej na RS-ach? Moim zdaniem Alpiny wygladaja o wiele korzystniej! Mialem kiedys 18' Alpina look jednak odpuscilem sobie ale napewno kiedys jeszcze kupie sobie ori... Jak poprzednicy czekam na jakies filmiki jak to jezdzi!
pozdro!
POPROSTU Masakra... Ciekawy jestem mocy tego autka i przyspieszenia od 0-100
katalogów Auto-świata się naczytałeś?
przy pewnej mocy nie liczy się już tak bardzo przyspieszenie od 0-100, bo to rzecz względna, zależna od opon, dyfra, skrzyni,i innych pierdół, w takim aucie liczy się to jak się zachowuje przy prędkościach powyżej, przy przyspieszaniu między 100-200km/h na przykład, jak zachowuje się przyspieszając np. na 4 biegu od 80 km/h.
Takie rzeczy się liczą przy takim kozaku. I w takich sytuacjach widac jego moc.
Ciekaw byłbym pojedynku z rolowańca tego auta i Buniego z M54 na pokładzie, a także pojedynku tych dwóch aut - 0-200km/h
To mnie interesuje i tego chciałem się dowiedzieć...
Mnie właśnie interesuje przyspieszenie tego auta na tych oponach co ma z tym dyfrem i z tą skrzynią - nic więcej... po co kombinować - pytanie - odpowiedz i koniec
A nie tego co Ty mi sugerujesz, bo to mnie nie interesuje np: przyspieszenie na 4 biegu
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Auto jak najbardziej do przyjęcia przezemnie Gratauluje inwencji twórczej czy mnie wzrok myli czy tam jest licznik do 260 km/h Jeśli tak to skąd on się tam wziął czy to może licznik od S14 czy kombinacja z E28 (bo o takim czymś słyszałem)
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!