BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: LUKAS
2008-01-28, 22:45
NIUCZCIWY SPRZEDAWCA z Łodzi BOR 125 - WYJAŚNIONE !!!!
Autor Wiadomość
kfas 

Wysłany: 2008-01-28, 20:34   NIUCZCIWY SPRZEDAWCA z Łodzi BOR 125 - WYJAŚNIONE !!!!

Koleś jest typowym nabijaczem kasy jeśli zaczynamy rozmowę na temat ewentualnej reklamacji zaczyna sobie kpić z człowieka!!!
Ja sie bynajmniej naciołem i to ostro nie podaje więcej szczegułów gdyz sprawa skończy sie albo w sadzie albo zostanie załatwiona polubownie w co wątpie gdyż kolega jest nie uczciwy i kłamie a do tego mota sie w tłumaczeniach jak dziecko widać jak tak często sie kłamie można sie pomylić.
Zacznijmy od tego, że dla w/w kolegi komputer sterujacy silnikiem jest taki sam do 2,0 jak i do 2,5 M50 :!:

A to bzdura !! !
Pozatym jeśli ktos ma zamiar kupować co kolwiek od tego gościa niech sie zastanowi...
wiecej info na priv jak ktoś chętny.

Bagor 

Wysłany: 2008-01-28, 20:39   

BOR to również użytkownik tego forum: http://beemka-klub.pl/for...ewprofile&u=306

LUKAS 
Klubowicz

Wysłany: 2008-01-28, 20:51   

Bagor napisał/a:
BOR to również użytkownik tego forum: http://beemka-klub.pl/for...ewprofile&u=306

Kfas, lepiej sprecyzuj swoją wypowiedź, bo to mocne oskarżenie, a mamy na forum kolegę który ma taki sam nick jak osoba którą oskarżasz.
Więc żeby nie było jakiś niepotrzebnych podejrzeń musisz sprecyzować o kogo chodzi :!:

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

kfas 

Wysłany: 2008-01-28, 20:55   

I bardzo dobrze niech nikt od kolesia nic nie kupuje bo skoro dla niego skrzynia biegów chodzi idealnie/biegi włączają sie płynnie a ja po zamontowaniu jej do auta stwierdzam, że nie ma w skrzyni położenia neutralnego !! !! czyli wchodzi Ci albo 3 albo 5 przy szybkiej zmianie biegów a lewarek lata luźno to chyba coś nie halo z kolesiem a gdy dzwonie i mówię, że przepływomierz który sprzedał Mi w zestawie do swapa jest zepsuty koles mówi, ze u niego chodził idealnie i kpi sobie przez telefon w żywe oczy :wow:
No i wspaniały silnik, wprost ideał który okazuje się, ze miał robiona niedawno uszczelkę pod głowicą !! !
Oczywiście jest to ideał jak dla niego !! !

TYLE ZE NIE LUBIE JAK KTOS WCISKA MI KITY PRZEZ TELEFON :!:

PRZCIEZ WIADOMO ZE TO TA SAMA OSOBA ZOBACZ SOBIE JEGO POSTY I AUKCJE Z ALLEGRO
Ostatnio zmieniony przez kfas 2008-01-28, 21:01, w całości zmieniany 3 razy  

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysłany: 2008-01-28, 21:00   

Ja myślę, i pewnie nie tylko ja, że tego typu sprawy powinno się wyjaśniać poza forum i klubem, bo potem wychodzą bardzo nieprzyjemne okoliczności... jak nie potrafisz rozwiązać swojego problemu osobiście to znaczy że albo źle podchodzisz do tematu, albo po prostu nie chcesz. Mówię tak, ponieważ jestem sprzedawcą części... i już nie raz ktoś oddał towar, a ja wiadomo oddałem kasę... wszystko trzeba jednak zrobić z uśmiechem na twarzy a nie nożem w ręce.. więcej uprzejmości i z rozumienia a tego typu sprawy i oskarżenia będą zbędne.

nie dajmy się zwariować, bo dziś jest BOR... jutro mogę być ja :cry: ,
tyle ode mnie

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------

kfas 

Wysłany: 2008-01-28, 21:04   

BARABUS napisał/a:
Ja myślę, i pewnie nie tylko ja, że tego typu sprawy powinno się wyjaśniać poza forum i klubem, bo potem wychodzą bardzo nieprzyjemne okoliczności... jak nie potrafisz rozwiązać swojego problemu osobiście to znaczy że albo źle podchodzisz do tematu, albo po prostu nie chcesz. Mówię tak, ponieważ jestem sprzedawcą części... i już nie raz ktoś oddał towar, a ja wiadomo oddałem kasę... wszystko trzeba jednak zrobić z uśmiechem na twarzy a nie nożem w ręce.. więcej uprzejmości i z rozumienia a tego typu sprawy i oskarżenia będą zbędne.

nie dajmy się zwariować, bo dziś jest BOR... jutro mogę być ja :cry: ,
tyle ode mnie

TO PO CO CZARNA LISTA???
MAM TAM CHWALIC TAKICH KOLEGOW JAK BOR

SAM JESTEM SPRZEDAWCA NA ALLEGRO I NIE TYLKO I WIEM JAK SIE ZALATWIA SPRAWY Z USMIECHEM NA TWARZY

tylko jak ktos probuje ze mnie robic wala przez telefon to juz do niego nie dzwonie TO CHYBA JASNE

Yakuzatti 

Wysłany: 2008-01-28, 21:06   

nie no Barabus, dobrze kfas zrobił chyba.

Może niech lepiej BOR powie coś na temat i będzie bardziej przejrzyście, nie ma sensu od razu robić z niego złodzieja itd.

BARABUS 
WHEEL MODIFICATION

Wysłany: 2008-01-28, 21:08   

... nie bardzo wiem czego oczekujesz od forum.. klubu ? skasowania użytkownika ? co ci to pomoże jeżeli masz nawet rację ? w ten sposób nie odzyskasz kasy.. a jedynie pogorszysz tą możliwość

Czarna lista jest jak najbardziej słuszna w przypadku takich aukcji, jak np auto... które ktoś wcześniej widział i nie poleca, ale osądzanie danej osoby jest niestety bez sensu, bo niestety nikt z nas nie jest światkiem danej sytuacji i tak naprawdę możemy tylko wnioskować kto tu mówi prawdę

[ Dodano: 2008-01-28, 20:11 ]
wiadomo, niech BOR się wypowie... ale co to zmieni ? każdy będzie bronił swojej racji, mieliśmy już tu takie przypadki jak brain69, urbi...

-------->>>> WWW.BARABUS.PL <<<<---------

cichecki0511 

Wysłany: 2008-01-28, 21:15   

Ja od siebie mogę dodać tylko, że jeśli jest to ten BOR, którego przytoczył Bagor to znam go i nie wierzę żeby świadomie robił na kimś wałki. To musi być jakieś nieporozumienie.

kfas 

Wysłany: 2008-01-28, 21:15   

BARABUS napisał/a:
... nie bardzo wiem czego oczekujesz od forum.. klubu ? skasowania użytkownika ? co ci to pomoże jeżeli masz nawet rację ? w ten sposób nie odzyskasz kasy.. a jedynie pogorszysz tą możliwość

Czarna lista jest jak najbardziej słuszna w przypadku takich aukcji, jak np auto... które ktoś wcześniej widział i nie poleca, ale osądzanie danej osoby jest niestety bez sensu, bo niestety nikt z nas nie jest światkiem danej sytuacji i tak naprawdę możemy tylko wnioskować kto tu mówi prawdę

Dobrze, że Ja Mam świadka zakupów u kolegi z Łodzi :mg:

może ktoś bardziej "prześwietli" towar który kupuje od tego człowieka i zastanowi sie czy warto od niego kupować

Nigdy nikogo bez podstawy nie oskarżam a do tego nie publicznie.
Tylko informuje, że jest to nie uczciwy człowiek i odradzam robienie z nim interesów.

[ Dodano: 2008-01-28, 21:17 ]
cichecki0511 napisał/a:
Ja od siebie mogę dodać tylko, że jeśli jest to ten BOR, którego przytoczył Bagor to znam go i nie wierzę żeby świadomie robił na kimś wałki. To musi być jakieś nieporozumienie.

tak tak on jest całkowicie nieświadomy co sprzedaje :mg:

Ten temat jest ostrzeżeniem dla kupujących.
Wiem jakie zapewnienia odnośnie towaru usłyszałem od sprzedawcy i jaki jest faktyczny stan tego towaru-mam na to świadka.
A Jak ktoś próbuje Mnie zbyć przez telefon i uważa, że sie z tym pogodzę to sie grubo myli...

Ludzie Ja od kilku lat prowadzę warsztat samochodowy !! !
Nienawidzę jak ktoś wciska Mi kity...
Ostatnio zmieniony przez kfas 2008-01-28, 21:23, w całości zmieniany 2 razy  

kafarek 
Master of desaster

Wysłany: 2008-01-28, 21:26   

Ja również mogę ręczyć za kolegę BOR'a. Kupowałem od niego sporo rzeczy, również poza allegro i transakcje zawsze były na najwyższym poziomie. Pomyłki chodzą po ludziach, a BOR ma na prawdę przerób, więc na spokojnie się dogadajcie. Nie wierzę, że się nie da.

BOR 

Wysłany: 2008-01-28, 21:37   

Cały komplet silnika ze sprzęgłem i skrzynią został sprzedany 20.11.2007 i miał zostac zamontowany w ciągu tygodnia od zakupu. Dziś mamy 28.01.2008, dziwny termin na wylewanie swoich żali.
Samochodem, z którego pochodził cały zestaw osobiście jeździłem i całośc pracowała bez zarzutu, na co zresztą także mam świadków.
Kilka dni po zakupie wymieniłem kupującemu komputer sterujący ponosząc koszty wysyłki (kfas chciał inny, miałem inny, to wysłałem). Po kilku tygodniach odebrałem telefon o zwrot pieniędzy za przepływomierz, który rzekomo jest uszkodzony. Historia brzmiała dla mnie jak próba wyłudzenia sporej części kwoty zapłaconej za cały zestaw, więc się nie zgodziłem (mam pewnośc, że przepływomierz działał poprawnie).
O nieprawidłowo pracującej skrzyni dowiaduję się teraz. I myślę, że jest prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że winę za takie działanie skrzyni ponosi wadliwie przerobiony do E30 (z E34) wybierak skrzyni, a nie sama skrzynia. Za to co ktoś sobie skonstruuje w garażu nie powinienem ponosic odpowiedzialności.

Kfas - następnym razem oddaj samochód do przeróbki ludziom, którzy mają doświadczenie, np. Puzowi, czy Michałowi540, oszczędisz sobie i wszystkim nerwów.

kfas 

Wysłany: 2008-01-28, 21:37   

kafarek napisał/a:
Ja również mogę ręczyć za kolegę BOR'a. Kupowałem od niego sporo rzeczy, również poza allegro i transakcje zawsze były na najwyższym poziomie. Pomyłki chodzą po ludziach, a BOR ma na prawdę przerób, więc na spokojnie się dogadajcie. Nie wierzę, że się nie da.

Jak mam gadać z człowiekiem który kpi ze Mnie w żywe oczy ?? ?
Ja jestem spokojny bo kto inny zapewne by się już wkurzył ... Ja jestem strasznie opanowany ale nie toleruję kpiny...a tak wyglądała rozmowa telefoniczna...jak pojawił się pierwszy problem.
Teraz problemem jest to, że utopiłem 3 tyś w silnik+skrzynię które są GÓWNO WARTE !! !

Dixi 

Wysłany: 2008-01-28, 21:40   

Ja robilem zakupy u BOR, i bylem w 100% zadowolony.
E32 750i 09/1991
www.e12e28.pl

Bagor 

Wysłany: 2008-01-28, 21:43   

Kfas, coś w kulki lecisz. Po takim czasie się odzywasz i żądasz zwrotu kasy :?: Trochę powagi :!: Mi to wygląda na ściemę, zjeździłeś sprzęt i chcesz odzyskać pieniądze...

cichecki0511 

Wysłany: 2008-01-28, 21:52   

kfas napisał/a:
[ Dodano: 2008-01-28, 21:17 ]
cichecki0511 napisał/a:

tak tak on jest całkowicie nieświadomy co sprzedaje :mg:

W to akurat wątpię bo zna się na rzeczy :x

kfas 

Wysłany: 2008-01-28, 21:54   

BOR napisał/a:
Cały komplet silnika ze sprzęgłem i skrzynią został sprzedany 20.11.2007 i miał zostac zamontowany w ciągu tygodnia od zakupu. Dziś mamy 28.01.2008, dziwny termin na wylewanie swoich żali.
Samochodem, z którego pochodził cały zestaw osobiście jeździłem i całośc pracowała bez zarzutu, na co zresztą także mam świadków.
Kilka dni po zakupie wymieniłem kupującemu komputer sterujący ponosząc koszty wysyłki (kfas chciał inny, miałem inny, to wysłałem). Po kilku tygodniach odebrałem telefon o zwrot pieniędzy za przepływomierz, który rzekomo jest uszkodzony. Historia brzmiała dla mnie jak próba wyłudzenia sporej części kwoty zapłaconej za cały zestaw, więc się nie zgodziłem (mam pewnośc, że przepływomierz działał poprawnie).
O nieprawidłowo pracującej skrzyni dowiaduję się teraz. I myślę, że jest prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że winę za takie działanie skrzyni ponosi wadliwie przerobiony do E30 (z E34) wybierak skrzyni, a nie sama skrzynia. Za to co ktoś sobie skonstruuje w garażu nie powinienem ponosic odpowiedzialności.

Kfas - następnym razem oddaj samochód do przeróbki ludziom, którzy mają doświadczenie, np. Puzowi, czy Michałowi540, oszczędisz sobie i wszystkim nerwów.

A Ty może przenieś interes do innej szopy bo Mojego warsztatu nie widziałeś....
Kolego wiem dokładnie jakie są Moje PRAWA
wyłudzenie pieniędzy a to dobre tak samo jak tłumaczenia Twoich NEGATYWÓW z allegro
Jak już to ktoś wcześniej napisał każdy będzie bronił swego !
Tyle, że napisałem ten temat aby ktoś kto zastanawia sie nad zakupem tajli do swapa nie kupował u Ciebie

Bo Ja 3 tyś mogę zarobić spokojnie w ciagu 2 dni w warsztacie ale jak ktoś będzie zbierał rok na swapa kupi takie badziewne części od Ciebie to sie załamie i o to chodzi w tym Całym temacie...TO JEST TAKIE PROSTE

Bo nie zamontuje kompletu w tydzień tylko w 2 miesiace jak to ma zazwyczaj miejsce gdy robi sie to w jakimś garażu (jak ma to miejsce w większości przypadków przerabiania e30) i sie załamie jak okaże sie , że skrzynia jest do niczego, silnik miał robiona głowice i bierze płyn chłodzący choć na poczatku łudziłem się, że mam jakąś nieszczelność ale jednak nie...silnik po długim postoju zapala na 5 garów i wpierdziela płyn !! !
Skrzynia jest uszkodzona od samego początku i nie wiem jak można by spieprzyć przerobienie lewarka zmiany biegów !!
Wiem natomiast jak byś sie tłumaczył gdybym zadzwonił....
Ale już nie dzwoniłem bo skoro stwierdziłeś, ze wyłudzam kasę po jednym telefonie w którym zostałem OLANY zabrałem sie do sprawy od strony PRAWNEJ

Wiec do zobaczenia MISTRZU

BOR 

Wysłany: 2008-01-28, 22:20   

To ja jeszcze 2 cytaty z kfas-a i już kończę:

Cytat:
No to ja zapodam krótkie filmiki z dzisiejszego przedpołudnia

Wkrótce będzie więcej filmików i to dużo lepszej jakości

http://www.youtube.com/watch?v=_VOOL_V0YiE

http://www.youtube.com/watch?v=JzOeMJ6xZ7E

http://www.youtube.com/watch?v=qDrdkFitSQU\

Wygląda, że śmiga nieźle...

Cytat:
Jedyny plus to tani koszt uturbienia i ciężko m50 zamęczyć
Znając życie mnie się i tak uda bo już jedno zajechałem na amen

Z takim podejściem...

kfas 

Wysłany: 2008-01-28, 22:29   

BOR napisał/a:
To ja jeszcze 2 cytaty z kfas-a i już kończę:

Cytat:
No to ja zapodam krótkie filmiki z dzisiejszego przedpołudnia

Wkrótce będzie więcej filmików i to dużo lepszej jakości

http://www.youtube.com/watch?v=_VOOL_V0YiE

http://www.youtube.com/watch?v=JzOeMJ6xZ7E

http://www.youtube.com/watch?v=qDrdkFitSQU\

Wygląda, że śmiga nieźle...

Cytat:
Jedyny plus to tani koszt uturbienia i ciężko m50 zamęczyć
Znając życie mnie się i tak uda bo już jedno zajechałem na amen

Z takim podejściem...

smiga i bierze wode super wiesz :spoko:
Ostatnio zmieniony przez kfas 2008-01-28, 22:31, w całości zmieniany 1 raz  

kafarek 
Master of desaster

Wysłany: 2008-01-28, 22:34   

kfas napisał/a:
smiga i bierze wode super wiesz :spoko:

Teraz widać już dokładnie że wszystko zostało powiedziane..

Pozdrawiam

slawo 
Kierownik karuzeli

Wysłany: 2008-01-28, 22:34   

ja u bora kupilem kilka rzeczy i zawsze wszytsko bylo tip top

a takie sprawy prosze zalatwiac na pw telefony i gg czy cos tam

to nie miejsce na dymy

Moja BMW e30 345i power'ed by KKK K27 turbo

- Klubowicz -

GG: 1041
e-mail: slawo@antserwis.pl

e-mail: slawo@beemka-klub.pl

Jest 328i e36 M-TECH, bardzo szybka eta
z 40% 2.93 sperre by Szeszkin Motorsport

oraz piekielnie szybkie e39 M5

LUKAS 
Klubowicz

Wysłany: 2008-01-28, 22:44   

Widzę że argumenty Bora są bardzo mocne.

Kfas, takie rzeczy powinieneś załatwiac na PW maila gg lub tel.

Pozatym to trochę nie wporządku reklamować motor, ktory tak traktujesz... :|

Ja również brałem parę rzeczy od BORa i nigdy niebyło z tym problemów, tym bardziej dziwi mnie ta cała sytuacja.

Niepierzmy brudów publicznie, od tego jest PW, a Czarna Lista jak Barabus dobrze zauważył służy generalnie do wklejania ogłoszeń o struclach.

ZAMYKAM :!: