BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E36 amortyzatory
Autor Wiadomo
maczeta 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 07 Maj 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-12-03, 19:55   E36 amortyzatory

Witam,

Wymienilem poduszki na amortyzatorach(tylne) i sprawdzilem wszystkie elementy gumowe na wachaczu oraz dolna poduszke amortyzatora i wszysko wyglada niby ok, ale na dziurach caly czas cos wali (taki metaliczny dzwiek) tak samo jest podczas "pykniecia" gazu stopa w momencie przyspieszenia nie ma dzwieku ale jak sie puscie gaz i samochod jak gdyby zwalnia, idzie do tylu, nie wiem jak to okreslis to wtedy tez jest ten dzwik, wydaje mi sie ze to moze byc tylko amortyzatorbo wczystkie inne czesci wygladaja na sprawne(chodzi o tylny lewy amor), wiec jakie najlepiej kupic amortyzatory? samochod jest obnizony na czerwonych sprezynach.

GERMAN BOY 
KAMIL E 36

Pomg: 5 razy
Doczy: 10 Sie 2006
Wysany: 2006-12-04, 10:57   

ja w swojej e 36 tez cos takiego z przodu mam od czasu do czasu zaleznie od pogody,wilgotno,sucho.wymienialem sworznie i tego typu rzeczy i zostaja tylko amorki choc ostatnio zobaczylem ze odlamane nadkole jest i moze obijac sie o zderzak przedni ale raczej i tak obstawiam przy amorkach.Ja bede szukal gwintu ale jak same amorki to wielu moich znajomych bylo zadowolonych z KONI to dobre zawieszenia.Szczegolnie ze masz juz jakies sportowe sprezyny wiec tez powinienes miec i dobre sportowe amorki nie rzadne sachsa,spax czy kayaba.Te sa dobre ale dla ludzi w spokojnych autach jezdzacy spokojnie,my potrzebujemy czegos wiecej.Pozdro

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-12-04, 16:06   

Kamil napisa/a:
KONI to dobre zawieszenia.

mam sport KIT KONI i jestem mega zadowolony :mrgreen:

świr E-36 

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Wrz 2004
Skd: Tarnów
Wysany: 2006-12-04, 21:24   Re: E36 amortyzatory

maczeta napisa/a:
Witam,

Wymienilem poduszki na amortyzatorach(tylne) i sprawdzilem wszystkie elementy gumowe na wachaczu oraz dolna poduszke amortyzatora i wszysko wyglada niby ok, ale na dziurach caly czas cos wali (taki metaliczny dzwiek) tak samo jest podczas "pykniecia" gazu stopa w momencie przyspieszenia nie ma dzwieku ale jak sie puscie gaz i samochod jak gdyby zwalnia, idzie do tylu, nie wiem jak to okreslis to wtedy tez jest ten dzwik, wydaje mi sie ze to moze byc tylko amortyzatorbo wczystkie inne czesci wygladaja na sprawne(chodzi o tylny lewy amor), wiec jakie najlepiej kupic amortyzatory? samochod jest obnizony na czerwonych sprezynach.

Miałem coś podobnego u siebie tylko z przodu też coś stukało, wymieniłem wszystko dosłownie wszystko łącznie z maglownicą, tylko oryginalne częścii dalej było to samo.
Sam podniosłem auto ściągnołem koło i doszedłem do tego że był luz na piaście z łożyskiem, dokręciłem i było ok ale dla pewności wymieniłem całą piastę od tej pory jest cichutko.

maczeta 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 07 Maj 2006
Wysany: 2006-12-07, 01:58   

juz rozwiazane... przyczyna stukania byl silentblock , ten w wachaczu przy progu... dzieki za odpowiedzi :)

SOER 
trzy dwa zero i

Pomg: 1 raz
Doczy: 29 Gru 2006
Skd: POZNAŃ
Wysany: 2008-01-29, 20:03   

Kupiłem takie amorki Delphi, czy one są kpl. osłona + odbój ?, bo z fot z allegro reszta chyba była goła.

...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Ostatnio zmieniony przez SOER 2008-01-29, 20:05, w caoci zmieniany 2 razy  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: