czesc chlopaki mam pytanie do was. poniewaz siadl mi wydech w mojej e30 325i a mam tanio do kupienia caly od e30 320i (zaznaczam ze oba auta z ktorych sa wydechy sa z 1990r) czy podejdzie mi ten wydech?? czy nie ma on mniejszego przepustu?? nie zmuli mi auta?? prosze o was o pomoc. dzieki z gory.
duchX [Usunity]
Wysany: 2008-01-31, 21:20
a w 2.0 nie idzie jedna rura do konca ?? zamiast 2
Czyli obydwa układy były z katalizatorem. To z tego co pamiętam w katalogu BOSALA elementy ukł. wydechowego mają te same numery w 320i i 325i. Ale wg. realoem.com końcowy wydech jest inny w b20 i b25., natomiast katalizator jest ten sam.
[ Dodano: 2008-01-31, 21:24 ] x_e_o_n jedna rura była w "starym" b20 w "nowym" jest już podwójna.
x_e_o_n jedna rura była w "starym" b20 w "nowym" jest już podwójna.
tak dokładnie, mam wąską lampę już na motroniku. Wydech jest podwójny przez całą długość układu wydechowego i jest taki sam jak w 2,5.
Przy okazji, po wycięciu kata wiekszość wstawia tłumik od 323, co myslicie o zostawieniiu małego tłumiczka przy katalizatorze, a zamiast samego kaltaliztora dospawane rurkii???????
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Ostatnio zmieniony przez ANDRZEJ-BIELAK 2008-02-01, 11:32, w caoci zmieniany 1 raz