Wysany: 2004-11-23, 22:04 Jak z temperatura oleju ma byc??
Siema.Nie wiem czy moje obawy sa sluszne, ale temperatura oleju jest bardzo niska.Na wskazniku nie schodzi z niebieskiego pola(jest ciagle na koncu ow pola).Nie wiem dlaczego??Ostatnio wracalem z Kraka do Wrocka.Praktycznie non toper 130-140km/h na A4 (Nie licze Slaska rzecz jasna), a temperatura na wskazniku ani ciut ciut w gore.To dobrze czy nie??No i spalanie wzroslo na trasie.Aha najwazniejsze : mam BMW E30/89 1,8i kat,olej pelen syntetyk Castrol Magnatek.Poradzcie cos.
W zegarach po prawej od obrotomierza to jest temp. cieczy chłodzącej,a nie oleju-no chyba że masz dodatkowy wskażnik temp. oleju w silniku.
Odp. na pytanie to pewnie termostat.
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-23, 22:21 dzieki Chris
No to wypalilem Ale co mam z tym zrobic jest ok, czy ma byc np. na polowie tego wskaznika??Wymienic termostat??Przez to tez wiecej pali??Kocham moja czrnulke, ale jak bedzie mi tak doic 14 literek to ja nie wyrobie, a jej serducho to tylko 1,8i.
No to wypalilem Ale co mam z tym zrobic jest ok, czy ma byc np. na polowie tego wskaznika??Wymienic termostat??Przez to tez wiecej pali??Kocham moja czrnulke, ale jak bedzie mi tak doic 14 literek to ja nie wyrobie, a jej serducho to tylko 1,8i.
tak jak napisał Chris sprawdź termostat.
Jeśli wskazówka jest "na dole" to silnik jest nie dogrzany - oczywiście może więcej palić. normalnie powinna być w połowie.
_________________ BMW e39 - arktissilber metalic
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-24, 21:35
Dzieki bardzo wszystkim za rady!!!Jestescie Suuuuper.Dziekowa!!