Linka nie wkleje bo juz znikneła z allegro ale jak sie pojawi znowu to wrzucę go tu,albo wrzuce same zdjecia.
Wiec wczoraj wybralismy sie obejrzec to "piekne" auto.
Po 10 telefonicznych rozmowach z włascicielem ktory zapewniał nas o tym ze auto jest w bardzo dobrym stanie,wyruszylismy w trase.
Cena była na prawde bardzo niska bo 15tys.zl za cabrio w tym roczniku wiec wiedzielismy ze nie bedzie to igła.
Przez telefon poinformował nas o tym ze jest peknieta przednia szyba i nie dziala elektryka dachu i wszystko inne jest ok i nie bedziemy mieli sie do czego przyczepić.
Jak zajechalismy na miejsce to poprostu sie przerazilismy...
-oprucz peknietej przedniej szyby o ktorej wiedzielismy tylnia szyba była posklejana taśmą klejącą
-oprucz nie dzialajacej elektryki dachu po recznym jego zlozeniu okazało sie ze nie idze domknąć pokrywy od dachu a cały mechanizm skladania dachu był poskrecany na sznurki,druty itd
-klapa bagaznika w ogole nie spasowana z resztą nadwozia a w bagazniku wszytkie kable na wierzchu,brak boczków,zaślepek itd
-po otwarciu maski ukazała mi sie dziura w pokrywie łancucha rozrzadu na wysokosci wałków ktora była perfidnie zaspawana
-w ogole z elektryką było cos nie tak bo swiatała i kierunki raz były a raz nie
-komputer pokladowy nie działał
-na aukcji były sprzedawana z ori radiem bmw cd,jak zajechalismy na miejsce oczywiscie go juz nie było a wyciagniete zostało za pomocą nozyczeek,wszytkie kable uciete
-w ogłoszeniu były tylne lampy z bialymi kierunkami ktorych oczywiscie juz nie było
-jezeli chodzi o lakier to auto nadawało sie cale do malowania,z jednej strony przetarte,z drugiej jakies wgniecenia,jedynym chyba elementem ktory był ok była maska
A co do sprzedajacego to sie nie bede wypowiadał bo takiego buraka i oszusta nie spotkalem jeszcze w zyciu!przez telofon zapeniał nas ze wszytko ok i ze mozemy nawet do serwisu jechać.
A na miejscu tłumaczył sie tym ze np.zdjecia były robione latem i ze go w poznaniu tez oszukali...w ogole miał pretensje ze czepiamy sie jego auta bo on przeciez takie kupił w niemczech!
Zrobilismy 1200km bez sensu bo idiota nie chciał prze telefon powiedzieć prawdy i chyba myslał ze trafił na idiotów ktorzy po przejechaniu tylu km i tak kupią ten złom.
Cene tłumaczył tym ze wyjezdza do angli i poczebuje na gwałt pieniadze.
Tak jak napisałem,wypytalismy go dokladnie przez tel o stan auta bo wiedzielismy ze ta cena jest smieszna a on poprostu nas oklamał...szkoda gadać.
Mam nadzieje ze teraz juz nikt nie zrobi sobie takiej wycieczki jak my.
Jak widze 328 w takiej cenie, to nawet nie zagladam do ogloszenia. Jeszcze nigdy mi sie nie zdarzylo zeby auto grubo ponizej sredniej ceny z mobile prezentowalo dobry stan... Nie wazne co sprzedawca bebla przez telefon. To cabrio jest tego najlepszym przykladem
no ja nie wiem na co wy liczyliscie, jak to auto okupuje juz wieki allegro za te 15 tys, jakby to było w miare trzymające sie kupy 328 cabrio to by go już dawno nie było a nie lepiej było zapytać kolegi Kiloffa on by wam oszczędził 1200km wycieczki.
Ja osobiscie nie wiedzialem ze to auto okupuje juz dlugo allegro...nie gustuje w e36 cabrio a to auto chciał kupić kolega i ja jechałem tylko jak mechanik zeby ocenić jego stan i czy warto je kupić.Ale jak widać sprzedający okazał sie wielkim burakiem i sciemniaczem.
Znam przypadek wlasnie o cos podobnego chodzi tylko to bylo z 2 lub 3lata temu e36 w cabrio czarna jasna skora motor 2.5 po kilku telefonach zdecydowal sie na nia bo chcial za nia 20tys jednak jak zadzwonil przed wyjazdem wlascicilem zmienil zdanie i powiedzial ze jednak nie 20 tys tylko 40tys za nia chce dobrze ze nie pojechal po nia... znajac mojego kolege przewiercil by mu kolana...
_________________ BMW e46 328i touring
Vw T-3 Caravelle C 1.6TD
hehe lubie takie tematy
ja sprzedaje e36 2.8 (nie cabrio). Otrzymuje telefony z tego forum dla czego tak drogo przecież za 20tys można kupić cabrio w idealnym stanie