BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
E36 328i Czarne Cabrio Automat 95r z Krosna
Autor Wiadomość
Stammek86 

Wysłany: 2008-01-22, 18:16   E36 328i Czarne Cabrio Automat 95r z Krosna

Linka nie wkleje bo juz znikneła z allegro ale jak sie pojawi znowu to wrzucę go tu,albo wrzuce same zdjecia.

Wiec wczoraj wybralismy sie obejrzec to "piekne" auto.
Po 10 telefonicznych rozmowach z włascicielem ktory zapewniał nas o tym ze auto jest w bardzo dobrym stanie,wyruszylismy w trase.
Cena była na prawde bardzo niska bo 15tys.zl za cabrio w tym roczniku wiec wiedzielismy ze nie bedzie to igła.
Przez telefon poinformował nas o tym ze jest peknieta przednia szyba i nie dziala elektryka dachu i wszystko inne jest ok i nie bedziemy mieli sie do czego przyczepić.

Jak zajechalismy na miejsce to poprostu sie przerazilismy...

-oprucz peknietej przedniej szyby o ktorej wiedzielismy tylnia szyba była posklejana taśmą klejącą
-oprucz nie dzialajacej elektryki dachu po recznym jego zlozeniu okazało sie ze nie idze domknąć pokrywy od dachu a cały mechanizm skladania dachu był poskrecany na sznurki,druty itd
-klapa bagaznika w ogole nie spasowana z resztą nadwozia a w bagazniku wszytkie kable na wierzchu,brak boczków,zaślepek itd
-po otwarciu maski ukazała mi sie dziura w pokrywie łancucha rozrzadu na wysokosci wałków ktora była perfidnie zaspawana
-w ogole z elektryką było cos nie tak bo swiatała i kierunki raz były a raz nie
-komputer pokladowy nie działał
-na aukcji były sprzedawana z ori radiem bmw cd,jak zajechalismy na miejsce oczywiscie go juz nie było a wyciagniete zostało za pomocą nozyczeek,wszytkie kable uciete
-w ogłoszeniu były tylne lampy z bialymi kierunkami ktorych oczywiscie juz nie było
-jezeli chodzi o lakier to auto nadawało sie cale do malowania,z jednej strony przetarte,z drugiej jakies wgniecenia,jedynym chyba elementem ktory był ok była maska

A co do sprzedajacego to sie nie bede wypowiadał bo takiego buraka i oszusta nie spotkalem jeszcze w zyciu!przez telofon zapeniał nas ze wszytko ok i ze mozemy nawet do serwisu jechać.
A na miejscu tłumaczył sie tym ze np.zdjecia były robione latem i ze go w poznaniu tez oszukali...w ogole miał pretensje ze czepiamy sie jego auta bo on przeciez takie kupił w niemczech!

Zrobilismy 1200km bez sensu bo idiota nie chciał prze telefon powiedzieć prawdy i chyba myslał ze trafił na idiotów ktorzy po przejechaniu tylu km i tak kupią ten złom.

Yakuzatti 

Wysłany: 2008-01-22, 19:15   

Stammek, za 15 tyś to musiał być złom :-) 328 młode stoi w granicach 25-26 wzwyż.

ale masz rację, wypadało żeby gość chociaż powiedział więcej niż o szybie i elektryce.

Stammek86 

Wysłany: 2008-01-22, 19:56   

Cene tłumaczył tym ze wyjezdza do angli i poczebuje na gwałt pieniadze.
Tak jak napisałem,wypytalismy go dokladnie przez tel o stan auta bo wiedzielismy ze ta cena jest smieszna a on poprostu nas oklamał...szkoda gadać.

Mam nadzieje ze teraz juz nikt nie zrobi sobie takiej wycieczki jak my.

Gasper 
Powered by BMW

Wysłany: 2008-01-22, 19:56   

Jak widze 328 w takiej cenie, to nawet nie zagladam do ogloszenia. Jeszcze nigdy mi sie nie zdarzylo zeby auto grubo ponizej sredniej ceny z mobile prezentowalo dobry stan... Nie wazne co sprzedawca bebla przez telefon. To cabrio jest tego najlepszym przykladem ;/

Kujon 

Wysłany: 2008-01-22, 22:39   

no ja nie wiem na co wy liczyliscie, jak to auto okupuje juz wieki allegro za te 15 tys, jakby to było w miare trzymające sie kupy 328 cabrio to by go już dawno nie było :!: a nie lepiej było zapytać kolegi Kiloffa on by wam oszczędził 1200km wycieczki.

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

Stammek86 

Wysłany: 2008-01-22, 22:49   

Ja osobiscie nie wiedzialem ze to auto okupuje juz dlugo allegro...nie gustuje w e36 cabrio a to auto chciał kupić kolega i ja jechałem tylko jak mechanik zeby ocenić jego stan i czy warto je kupić.Ale jak widać sprzedający okazał sie wielkim burakiem i sciemniaczem.

Kujon 

Wysłany: 2008-01-22, 23:04   

a ta 328 sie koledze nie podoba :?:

mi też sie podobała i co.... :?: zrobiłem ponad 1000km i gdyby nie moja dziewczyna to sprzedawca straciłby zęby :evil:

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

RySiOtm 
Poszukaj zanim napiszesz !!!
BieM Lover

Wysłany: 2008-01-22, 23:08   

az tak zle? :shock: na zdjciach wyglada na ideał ;/

kiloff 

Wysłany: 2008-01-23, 07:06   

wystarczylo napisac .. ;)

chociaz nie powiem - az tyle o nim nie wiedzialem :wow:

www.system.mimbu.pl

BIERNAŚ 
FASOLA

Wysłany: 2008-01-23, 22:17   

Znam przypadek wlasnie o cos podobnego chodzi tylko to bylo z 2 lub 3lata temu e36 w cabrio czarna jasna skora motor 2.5 po kilku telefonach zdecydowal sie na nia bo chcial za nia 20tys jednak jak zadzwonil przed wyjazdem wlascicilem zmienil zdanie i powiedzial ze jednak nie 20 tys tylko 40tys za nia chce dobrze ze nie pojechal po nia... znajac mojego kolege przewiercil by mu kolana...

Pawel-e30 

Wysłany: 2008-01-24, 23:04   

hehe lubie takie tematy :D
ja sprzedaje e36 2.8 (nie cabrio). Otrzymuje telefony z tego forum dla czego tak drogo przecież za 20tys można kupić cabrio w idealnym stanie :)

No to proszę jakie to są "igły" na allegro :beer:

ręce opadają.... :cry:

Stammek86 

Wysłany: 2008-02-10, 02:33   

I znowu sie pojawiła na allegro...

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4054654

Odpowiedz do tematu