BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E34 M50 2,5L słabo idzie
Autor Wiadomo
roki101
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 07 Kwi 2005
Skd: Lubaczów
Wysany: 2008-02-08, 20:19   E34 M50 2,5L słabo idzie

Witam wszystkich albo ja juz w jakas manie popadlem albo nie wiem caly czas mi sie wydaje ze moje BMW slabo idzie albo sie juz przyzwyczailem ale wciskam gaz i ona wogule mnie nie wciaga tak jak by miala za malo tej mocy jak bym z przyczepka jechal mialem problemy z sada ale kupilem nowa z wtyczna swiece nowe przeplywomierz sprawdzony nowa guma w dolocie gaz wywalony :) auto chodzi rowno na wolnych obrotach sprezanie na cylindrach po 14,5 nie wiem w czym tkwi problem swieczki nowe moze to cewki czy przez cewki moze byc auto slabsze czy tylko moze szczelac ??

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-02-08, 20:35   

Najsamwprzód to zajrzyj sobie do słownika jezyka polskiego-na pewno się przyda.
Po drugie sprawdź (chociażby stoperem) przyspieszenie autka do 100-może tylko masz wrażenie, że ma mało mocy.

Pozdrawiam

Gasper 
Powered by BMW

Pomg: 13 razy
Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2008-02-08, 21:30   

a masz założony filtr stożkowy?

roki101

Wysany: 2008-02-08, 22:04   

Po pierwsze nie uzywam altu ani shiftu bo mi sie nie chce tego wciskac .nie bede mierzyl bo napewno cos jest nie tak po resecie sterownika zrobilem 20 km nie wiem moze to ma jakies znaczenie moze jeszcze sobie mapy nie ulozyl filtr mam zwykly taki jak fabryka dala ale cewki maja jakies znaczenie w tym czy nie ??

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-02-08, 22:49   

Cytat:
Po pierwsze nie uzywam altu ani shiftu bo mi sie nie chce tego wciskac

Podstawowe zasady ortografii i interpunkcji akurat nie wymagają tych klawiszy.....

A co do problemu z silnikiem....Awaria cewek skutkowałaby raczej nierówną pracą, także na wolnych obrotach (gubienie iskry). Napisz może czy wcześniej było ok, a jesli tak to czy stało się coś po czym miało prawo cos sie popsuć.

roki101

Wysany: 2008-02-09, 19:46   

dzisiaj mi szczelila po gwaltownym dodaniu gazu co moze byc przyczyna nie mam instalacji gazowej a szczelila mi tak jak na gazie a pozniej przy odpaleniu silnika nie mam dyskoteki w nocy na cewkach nie wiem co jest grane myslalem ze po wymianie sady uspokoi sie a tu dalej szczela prawda silnik chodzi rowno bo przedtem cala buda trzeslo i smierdzialo paliwem a moze ja juz zapomnialem co to znaczy jak silnik rowno chodzi od 5 miesiacy nie chodzil rowno :(

anjinsan 

Doczy: 02 Maj 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-02-09, 20:49   

Strzela w wydech czy w kolektor ssący :?:

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2008-02-10, 10:47   

ja mam taki sam problem (jednak m50b20). zawsze jak dodam 3/4 gazu zdecydowanie i szybko- strzeli w kolektor (mam lpg ale mowa o pracy na benzynie!). Na pewno powodem sa cewki i/lub fajki cewek.

-najlepsze jest to ze bylem na diagnostyce komputerowej i cewek nie wykazal (mysle ze program jedynie wychwytuje info- albo cewka dziala lub nie. Jesli cewka przerywa to program nie uznaje bledu i czyta jako "dziala" (nie w pelni ale dziala)- wiec diagnostyka do bani)

-na cewkach nie da sie zobaczyc "dyskoteki" patrzac ot co z gory- inna sprawa na typowych kablach zaplonowych np w m20

-jezdze juz troche i sie przyzwyczailem.. szkoda mi kasy na komplet uzywanych cewek za ok 350zl.. ale jestem przekonany ze problem tkwi w zaplonie.
Ostatnio zmieniony przez southOFheaven 2008-02-10, 10:50, w caoci zmieniany 1 raz  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: