Wysany: 2008-02-03, 21:58 [E36] szyba w drzwiach od kierowcy
Witam, szukałem podobnego tematu na forum i nie znalazłem. Otóż mam problem z szybą w drzwiach od kierowcy. Pewnego pięknego dnia, ni z tego ni z owego, wyskoczyła ona z jednej szyny przy zasuwaniu. Jako typowy laik rozebrałem drzwi, wsadziłem ją z powrotem w szynę i jeździłem dalej, kilka dni później przy zasuwaniu rozsypała się na części. Kupiłem nową z szynami, zamontowałem, po kilu dniach znów to samo, szybę wyrywało z szyny i od tego całego rozbierania drzwi zostałem chyba mistrzem w szybkości zdejmowania i zakładania boczków. Próbowałem regulować ramiona prowadnicy, dokręcałem śruby na prowadnicy nic nie dało, zrezygnowany nie odsuwałem szyby bo i tak się zima zbliżała. Zaprowadziłem auto któregoś dnia do mechanika, ten mi dzwoni po kilku dniach i mówi że mi szyba trachła w drzwiach Teraz zastanawiam się nad jednym ważnym motywem, czy kupować szybę wraz z prowadnicą, która może być jeb**** czy może z drzwiami jest coś nie tak (tam z przedniej części jest taka szyna po której jeździ ta szyba i może ona jest krzywa co powoduje wypadania szyby??)
mi potrafia w obydwu drzwiach wypadac szyby z prowadnic (tyz sedan)
ustawialem to juz kilkakrotnie... na jakis czas pomagalo dobre nasmarowanie tej dolnej szyny i wymiana tych prowadniczek/rolek plastikowych... ma ktos jakis lepszy sposob?
tez mam z tym problem tez sedanik,ale od pasazera,delikatnie kantuje wchodzac pod uszczelke przy zasuwaniu,mechanizm przy mocowaniu do drzwi ma taka regulacje,...zwykla srubka wystarczy odkrecic i ustawic polozenie mechanizmu,moze sie poluzowala opuszczajac mechanizm troche w dol...sprawdz moze pomoze...