BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
ciężki SWAP w e28...
Autor Wiadomo
Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2008-02-25, 17:05   ciężki SWAP w e28...

Witam!

Interesuje mnie odpowiedz na nurtujace mnie od dłuższego czasu pytanie...
Czy bardzo ciezko byłoby przerobic e28 2.4td skrzynia automat na 2.5e w manualu???

Czy jest to jakosc w miare wykonalne bez mega sprzetów i wiedzy? Jak duzo z tym problemów by było???

Dodam ze jesli juz "udałoby mi sie"... kupiłbym tez druga cała e28 na czesci, ale czy musiala by byc eta?

prosze o jak najdokładniejsza odpowiedz...

Pozdrawiam!

[ Dodano: 2008-02-25, 21:11 ]
:| kurde nic sie nie rusza to moze po mału... kto co wie niech pisze nawet tylko od strony technicznej i nie konkretnie ten model musi być...

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2008-02-25, 22:11   

No potrzebujesz skrzyni biegów (najlepiej z całym mechanizmem zmiany biegów), wał też może być inny w automacie, pedały od manuala, cały silnik z osprzętem czyli z komputerem wiązką, czujnikami itp, nie wiem jak sprawy paliwowe, bankowo jest jeszcze trochę gratów do wymiany lub delikatnego przerobienia, ale z podstawowym zapleczem techniczny jeśli jest w Tobie trochę zapału to mając w telefonie numer do PUZ'a jesteś w stanie to zrobić :mg:

e36 318ti compact szrotex

Melis 

Wysany: 2008-02-26, 07:56   

Mam silnik ze skrzynia, czujnikami, wiazką przy nim, chłodnica itd... od E30 a wiazka elekto podejdzie co jest w samochodzie? chodzi mi dokładniej o komputer itd... bo chyba nie musiałbym zmieniac jej w wnetrzu? z tego co wiem to niektórzy do e30 z m21 władali m50 wiec tu nie bedzie za bardzo problemów np z racji tego ze to automat?
A jak to wyglada ze strony formalnej w urzedzie komunikacji???

Hmmm widze kolego sosen że może łatwiej byłoby wziac od Ciebie cała skrzynie z pierdołami i podłaczyc ja do tego silnika i pozostawić w automacie co?... :roll:

Warto czy nie warto zmieniac na manual? tzn wolałbym zeby była manual, ale jak mam sie babrac i cos ciac i kombinowac pod góre to lepiej niech zostanie automat...
Ostatnio zmieniony przez Melis 2008-02-26, 08:01, w caoci zmieniany 1 raz  

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2008-02-26, 10:53   

Zrób jak uważasz, ale ja osobiście bardzo polubiłem automaty, a dodatkowo charakter ety bardzo dobrze pasuje do charakteru automatycznej skrzynki...
Jakby co to moja skrzynka działała bardzo elegancko.
pozdro
Sosen

e36 318ti compact szrotex

Melis 

Wysany: 2008-02-26, 14:31   

wiem wiem ze automat to fajna sprawa bo jezdziłem... długo :roll:
eta faktycznie dobra bo ma duzy moment itd. Tym bardziej ze to auto nie ba byc od katowania i ostrj jazdy wrecz przeciwnie... do 80 km/h... :wink:

Napisz mi kolego na PW cene całej skrzyni z wszystimi potrzebnymi pierdołami jakie musze miec... do tego bo dałem sobie czas do konca tygodnia na podjecie decyzji... wiec jesli cena bedzie zadowalajaca moze sie podejme tej szalonej akcji... :twisted:
Ostatnio zmieniony przez Melis 2008-02-26, 14:34, w caoci zmieniany 2 razy  

Stammek86 

Pomg: 30 razy
Doczy: 21 Sty 2007
Skd: Poznań
Wysany: 2008-02-26, 17:29   

Jak by co to ja mam też skrzynie automatyczna na sprzedaż 4HP22 (sport,economy.321)
jeszcze jezdzi w moim cabrio wiec mozna sie przejchać i zobaczyć jak działa a działa idealnie :D

Melis 

Wysany: 2008-02-26, 23:31   

kurde chyba musze odpuścic temat... chodziło o to że wiem gdzie jest ta pierwsza beemka mojego ojca od której wszystko sie zaczeło (stad ten opis) i miałem okazje obejrzec ja z bliska... :cry: :cry: :cry: i chyba musiałbym walić w nia cała kase przez dwa- trzy lata żeby doprowadzic ja do taiego stanu jaki był i bym chciał... :cry: :evil: :cry: :evil: :cry: :cry: :cry: normalnie mam gula w gardle jak ja teraz widze w takim stanie...
Ostatnio zmieniony przez Melis 2008-02-27, 00:59, w caoci zmieniany 2 razy  

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: