BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Teodor z forum -> Kamil z Kraka Sprzedał uszkodzoną skrzy
Autor Wiadomość
Darco 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2008-03-03, 13:29   Teodor z forum -> Kamil z Kraka Sprzedał uszkodzoną skrzy

Witam,

Przepraszam może pisze nie w tym dziale, co powinienem, ale mam wielki problem ze sprzedającym -> TEODOR (kamil) z forum.beemka-klub.pl jego prawdziwe dane to :
Na te, na które zrobiłem przelew,

Imie nazwisko : MARCIN FLORCZYK
Miejsce zamieszkania : KOMANDOSÓW 4/56
Nr Konta : 50 1020 5558 1111 1432 8720 0170
Nr Gg : 5687099
Mail -> o ile udostępni administrator forum beemka-klub.pl
GSM : 696 617 288

Dane, które były na przesyłce (skąd wysłana)

Kamil Florczyk
Ul. Królowej Jadwigi 88
30-209 Kraków
Fizycznie sprzedający -> konto bankowe podobno brata, a konto allegro kolegi !!

Ci którzy nie chcą czytać całej historii proszę na dół do pogrubionego tekstu …

O co chodzi?
Mianowicie potrzebowałem kupić … skrzynie biegów elektroniczną do BMW e32 735iA.
"

!! !Skrzynia automat (30-12-2007 11:11)
Iwtam
!! !Skrzynia automat (30-12-2007 11:12)
witam* pisze z forum beemka...mam 535iA 89' rok...i skrzynia mi niepotrzebna bo kupiłem auto tylko dla silnika (swap robie)..mogę odsprzedać
!! !Skrzynia automat (30-12-2007 11:12)
skrzynia oczywiscie sprawnie...ładnie ciągnie...bez ślizgania

"
Kamil posiadał taką skrzynie z modelu e34 535iA sam się odezwał do mnie na gg.
Po ogólnej rozmowie mogę przedstawić kopie doszliśmy do porozumienia, że ją kupuje. Pomógł mi w tym przyjaciel z beemka-klub.pl -> SLAWO doradził, iż kupując skrzynie warto wziąć sterownik od tej skrzyni to na pewno będzie wszystko działać.

No i ok.

Kamil wystawił aukcje :
"
!! !Skrzynia automat (29-01-2008 23:20)
ta aukcje wystawilem..dałem cie do dostepnych licytujacych
!! !Skrzynia automat (29-01-2008 23:20)
http://allegro.pl/item305...at_zf4hp22.html
!! !Skrzynia automat (29-01-2008 23:21)
ale zapomnialem linka dac...wiec teraz daje
"

W środę (30.01) : zrobiłem przelew na wskazane konto przez Kamila.
Mam potwierdzenie przelewu.

Skrzynie powiedział, że wyśle w czwartek(31.01). W Pt. (01.02) skrzynia nie przyszła. W sobotę (02.02) dopiero uzyskałem odpowiedź na gg, że zamówił kuriera na sobote. Od razu mnie to zdziwiło, iż DHL w sobotę nie przyjeżdża, ale ok, może w Krakowie jest inaczej.
"
!! !Skrzynia automat (2-02-2008 10:48)
wczesniej nie mialenm jak wyslac bo pracuje i nie ma mnie w domu 9-21:30
!! !Skrzynia automat (2-02-2008 10:49)
dzis mam wolne i przyjeżdża kurier
"

W pon (04.02) Dzwonie do Kamila mówi, że w Pt zamówił dopiero kuriera, iż w czw sprawdził stan konta (interligo -> interligo kasa jest w tym samym momencie), że ma być dzisiaj. Zaczyna się jakieś kręcenie, ale dobrze jestem spokojny. Wieczorem w pon dostaje na gg informacje, że
"
!! !Skrzynia automat (4-02-2008 23:45)
wyszła :cenzura: sprawa bo był u mnie kurier dzisiaj i krzyknoł 182zł z groszami...czyli mniej wiecej tyle co mówiłes jak ty wysyłałes...tłumaczyłem mu że mi 100 powiedziano ale zarzekał sie że nie ma bata..tyle kosztuje taki tonaz na palecie
!! !Skrzynia automat (4-02-2008 23:46)
powiedzmy ze ja dam te 32zł a tu przelej mi 50 i wysyłam ja..i tak poszedłem juz w cycki bo palete za 35 kupilem
"

Rozmowa o przesyłce była ok. 100zł, po rozmowie uzgodniliśmy, że jak dojdzie skrzynia to przeleje resztę kasy. I tak sobie czekałem … aż do czwartku (07.02), i nic – okazało się, że kurier nie odebrał paczki, gdyż była podobno źle zapakowana. W Pt (08.02) dzwonie do Kamila i uzyskałem odpowiedź, że dzisiaj ją wysyła, ale jak wszyscy wiemy dhl w momencie wysyłania w piątek dolicza sobie za dostarczenie w sobotę 50% extra. Tak więc jeżeli zdziwiło, go 182zł w pon. To dlaczego dzisiaj tj. (08.02) piątek, że pokryje te dodatkowe 50% aby mieć już spokój.
"
!! !Skrzynia automat (7-02-2008 23:32)
mam jak wysłać...tylko tak jak mówiłem dhl działa w Krakowie z opóxnieniem..dzisiaj przyjechali o 12 brat był w domu ale ten chlop co przyjechał nie chciał przyjać bo było przymocowane pasami i taśma tylko

!! !Skrzynia automat (7-02-2008 23:36)
żeby nie było że gadam nieprawde to numer zamowienia to 21558 i składałem je wtedy godzine po rozmowie z tobą.
"

Okazało się, że nr zamówienia to przesyłka ze szważędza do poznania chacha, a miała wyjść z Krakowa do Warszawy.

Skrzynia przyszła dopiero we wtorek. 12.02. (przelew dotarł do sprzedawcy - 30.01)
Okazało się na dzień dobry, że nie ma sprzęgła hydrokinetycznego, które miało być. Ułamane było mocowanie na poduszki do skrzyni biegów ->

Od tamtej pory wszelkie próby kontaktu kończyły się nie powodzeniem. Kom, gg, email, PW nic zero …

Co gorsza po zamontowaniu skrzyni w tym tygodniu, w którym dotarła ku mojemu zdziwieniu nie działał bieg wsteczny to już mnie rozbroiło dokumentnie. Kamil olewa sprawę zwrotu skrzyni, zwrotu kasy-> chce odzyskać tylko pieniądze za skrzynie i za wysyłkę. Nie mówiąc już nic o kosztach sprzęgła hydrokinetycznego, które musiałem zakupić, ani oleju i filtra które musiałem wymienić. O robocie mechaników już przez grzeczność nie wspominam.

Proszę o pomoc, kontakt z tym chłopakiem, albo przetłumaczenie mu, że tak się nie robi. Ja mu zaufałem przelewając kasę, a zostałem potraktowany strasznie okrutnie. Dostałem uszkodzoną skrzynie, tyle że mechanicy mówią, iż Kamil musiał wiedzieć o tej usterce. Nie ma możliwości, a nawet no to on ją sprzedał i powinien zwrócić kasę. Nie minęło 7dni od momentu otrzymania skrzyni do jej montażu i weryfikacji stanu technicznego.

Dziękuje i pozdrawiam,
Dariusz „Darco” Kowalski z forum beemka-klub.pl (Ew. beemka.pl)

Kom 507 020 100
Gg : 3906079
Mail. darco@beemka.pl

duchX
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-03, 14:33   

Czesc przykta sprawa ......... mialem raz kontak z gosciem tez chce do niego sie jakos odezwac bo mi dal chlodnice za ktora ja mu obiecalem wentylator od e38 ale nici z kontaktu .Tak czy siak kase musi oddac i nie ma gadania brak wstecznego standard pekniety kosz :(

Nawiasem mowiac 650 za 4hp z komputerem itp dosc niska cena zazwyczaj konwerter sprzedaje sie osobno i kosztuje od 300do 600 pln powodzenia

nokerman 
ostatni mohikanin

Wysłany: 2008-03-03, 19:04   

jesli to ta sama osoba (wnoiskuje po nr GG) to zapewne chodzi ci Darco o tego typa:
Teodor: http://beemka-klub.pl/for...wprofile&u=5553
Edit/
Tak to napewno TEN koleś
Wystawiał niedawno ogłoszenie i podał ten sam nr telefonu: 696 617 288

kiepska sprawa że na allegro stoi cena 1zł
ale nic tak nie przemawia do rozumu jak obity ryj :|

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

jaqub 

Wysłany: 2008-03-03, 20:23   

to bardzo brzydko... szkoda ze takie akcje zdarzaja sie na forum... 7 godzin minelo i nikt sie nie odzywa, nie prostuje itp... jesli czujesz sie oszukany, masz mozliwosc udowodnic swoje racje to zawsze mozesz pojsc z tym na POLICJE.... jesli prawda jest to co piszesz to osoba taka zostanie UKARANA i moze na przyszlosc pomysli zanim drugi raz bedzie probowac kogos przekrecic...

kamil.k 
złota ronczka

Wysłany: 2008-03-03, 21:06   

chetnie bym wysłuchał drugiej strony . moze ma cos ciekawego do dodania :?: chociaz szczerze w to watpie :lol: ten typu ludzi juz tak ma ze najwiekszy problem dla nich to wysyłka.nie wiem jak sobie radza w codziennymi problemami w swoim życiu ale maja tysiace jak nei miliony przeszkód na drodze gdy chca wysłac paczke :lol:

no wiec ten tego jak juz można zauważyc nie bardzo opłaci sie robic interesy w ludzmi w okolic krakowa :lol:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Darco 

Wysłany: 2008-03-03, 21:40   

xeon mam rozmowe na gg że i sprzęgło miało być komplet wszystko inaczej bym wogóle tego nie brał ... bo u mnie w 7 była skrzynia mechaniczna i chciałem zrobić tak jak powinno być...

rozmowy mam wszystkie ... i nawet wszystkie smsy ... ehhh

Noker -> jechać do Kraka prostować temat ... no cóź pewnie tak się skończy, ale i tak myśle że może coś się ruszy w tym temacie, bo zapłaciłem w sumie 750zł, a to z jego winy czyli cały koszt jest do zwrotu ...

:/

Pozdro
Ostatnio zmieniony przez Darco 2008-03-03, 21:41, w całości zmieniany 1 raz  

Darco 

Wysłany: 2008-03-03, 21:43   

próbowałem na policji ok ... ale jeżdżenie załatwianie stawianie się na rozprawach itd... wydaje mi się, że jeżeli ktoś bierze odpowiedzialność za to co sprzedaje. Powinien przyznać się do błędu, albo to poprostu czysta chamówa !!

No nie wiem ... zobaczymy napisałem o tym na wszystkich możliwych forach BMW jakie tylko znam ...

duchX
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-03, 21:46   

Ja proponuje na okraglo 1000 pln w koncu dwa razy wyjmowac i wkladac skrzynke troszke kosztuje no i czas .

No ja do goscia nic nie mam osobiscie ale takich zeczy nie powinno sie robic a w szczegolnosci miedzy soba na forum ................

lokiecgb 
INTERNATJONAL SZOFER

Wysłany: 2008-03-03, 22:27   

ale syf . współczuje

jaqub 

Wysłany: 2008-03-03, 22:40   

Cytat:

próbowałem na policji ok ... ale jeżdżenie załatwianie stawianie się na rozprawach itd...

jesli to co mowisz jest prawda... wystarczy ze wydrukujesz wszelkie info jakie masz na ten temat (tj. aukcja allegro, korespondecja GG, maile itp, jakis kwit z warsztatu gdzie Ci to montowali, kwit za wysylke itp), pojdziesz na komende, zglosisz przestepstwo, zlozysz zeznania, dolaczysz co masz... i beda dzialac... ja mimo oporow wewnetrznych zglosilem (o czym pisalem na forum) probe wyludzenia kasy przez allegro... poki co sprawa jest w toku... czy cos zdzialaja? nie wiem... ale jesli nie zglasza sie takich rzeczy to policja ma lepsze "statystyki"...

Darco 

Wysłany: 2008-03-05, 12:22   

czy władze klubu są wstanie w jakiś sposób mi pomóc...

a może wystarczy tylko interwencja admina...

jestem z rozpaczony biorąc pod uwage iż auto jest mi potrzebne ... bo od dokładnie 4tyg.. jestem ojcem ... :D

Kruczek 

Wysłany: 2008-03-05, 13:21   

gratulacje :)
Idź z tym na policję, miałem podobną sytuację, zakupiłem na innym forum telefon, przelałem kasę i towaru nie otrzymałem... (ty dostałeś, ale uszkodzony)
Po ciągłych przeciąganiach itp, zrobiłem wyciąg z banku, wydruki wszystkich rozmów, zgłosiłem sprawę na policję, i po miesiącu z wielkimi przeprosinami kasa wróciła na konto :)

BM 6 

Wysłany: 2008-03-05, 15:00   

Darco napisał/a:
czy władze klubu są wstanie w jakiś sposób mi pomóc...

a może wystarczy tylko interwencja admina...

jestem z rozpaczony biorąc pod uwage iż auto jest mi potrzebne ... bo od dokładnie 4tyg.. jestem ojcem ... :D

Wszystkie dokumenty odnośnie tej sprawy są w Twoich rękach, natomiast do interwencji w takich przypadkach są określone władze. Nie musisz jechać do Krakowa wystarczy, że zgłosisz to w najbliższej Komendzie Policji i oni muszą się tym zająć z urzędu.
Życzę powodzenia, pozdrowienia dla Oli - M.

zmstr
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-06, 12:02   

Ja popieram wszystkich doradzających Ci byś poszedł na policję. Chodzenie po rozprawach, związane z tym koszty itp. to nie jest miła sprawa, ale powinieneś zrobić wszystko by udupić chama tak, by wybił sobie raz na zawsze z głowy takie przekręty. Jeśli masz kogoś znajomego, kto kończył prawo to z nim pogadaj, niech Ci doradzi, co zrobić żeby ten człowiek poniósł jak najwyższe możliwe konsekwencje.

Belisama 

Wysłany: 2008-03-06, 13:05   

Kwota Twojego roszczenia znacznie przekracza to minimum od którego zaczynają dochodzenia, a sprawę jak zgłosisz w Warszawie to nie będziesz miał problemów jego będą ściągać tutaj na przesłuchanie więc wal na komendę.

A administratorów zapytam czy jest możliwość żeby zablokować kolesia tak aby mógł się wypowiedziec jedynie w tym temacie :?: to chyba by było dobre rozwiązanie
Ostatnio zmieniony przez Belisama 2008-03-06, 13:07, w całości zmieniany 1 raz  

nokerman 
ostatni mohikanin

Wysłany: 2008-03-07, 00:12   

ale po co?
od 2-02-08 sie nie logował

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

Belisama 

Wysłany: 2008-03-07, 09:44   

hehe no to już się pewnie nie zaloguje :wink:

Darco 

Wysłany: 2008-03-14, 22:57   

jest przełom w sprawie poniekąd przez forum.
Może nie bezpośrednio ten człowiek się logował, ale może jakiś jego znajomy przeczytał.
Ma zwrócić kasę -> zobaczymy jak to wyjdzie.

Poinformuje jak się sprawa zakończy.

pejafreak 

Wysłany: 2008-03-15, 13:35   

Belisama napisał/a:
Kwota Twojego roszczenia znacznie przekracza to minimum od którego zaczynają dochodzenia, a sprawę jak zgłosisz w Warszawie to nie będziesz miał problemów jego będą ściągać tutaj na przesłuchanie więc wal na komendę.

A administratorów zapytam czy jest możliwość żeby zablokować kolesia tak aby mógł się wypowiedziec jedynie w tym temacie :?: to chyba by było dobre rozwiązanie

Facet zrobi sobie nowy Nick albo juz nawet ma i dalej bedzie ludzi za Idiotow robil ;/

"Chcesz by ludzie Cie lubili? Musisz farmazonem trzaaskać!"

Pozdro pejafreak

Belisama 

Wysłany: 2008-03-16, 10:01   

pejafreak napisał/a:
Facet zrobi sobie nowy Nick albo juz nawet ma i dalej bedzie ludzi za Idiotow robil

Nie bardzo i nie za długo :|

Teodor 

Wysłany: 2008-03-17, 19:33   

No więc tak:

Jako że od stycznia mam taką a nie inną pracę ostatni miesiąc-dwa są najbardziej pracowite ze względu na wprowadzanie oferty letniej...mówiąc po ludzku mieliśmy ***(dużo ciężkiej pracy)*** Pracuję od rana do wieczora i po prostu nie było na nic czasu. Zwykle nawet nie miałem telefonu przy sobie bo o nim zapominałem.

Dopiero teraz mam jakiś czas dlatego też udało mi się uzgodnić sprawę. Pieniądze przelewam dzisiaj na konto osoby "poszkodowanej".

Nie jestem jakimś naciągaczem, nie zajmuję się oszukiwaniem ludzi i wkręcaniem wałków, nie chce zakładać sobie nowego profilu. Chcę być jak najbardziej nadal na forum...tym bardziej że czas mi teraz na to pozwoli.

Sytuacja która wynikła jest dość nietypowa z wielu powodów. Przede wszystkim dlatego że sprzedawałem skrzynię z przeświadczeniem że jest sprawna. Skrzynia pochodziła z e34 które kupiłem z sosnowca dla silnika. Osobiście jeździłem autem przez tydzień po parędziesiąt minut po krakowie przez około tydzień wieczorami. Wszystkie biegi działały bez zarzutu...może o tym zaświadczyć paru moich znajomych którzy ze mną tym autem jeździli.

Mało tego...skrzynie wyjmowałem osobiście z kolegą mechanikiem u niego w warsztacie pod wieliczką gdzie sam dojechałem tym autem. Nie zauważyliśmy żadnych uszkodzeń, nawet na bordcomputerze nie wyskakiwały żadne błędy. O wszystkim tym może poświadczyć ten mechanik który tym bardziej był zdziwiony gdy mu powiedziałem o całej sprawie parę dni temu.

Założyłem zatem że sprzęt jest jak najbardziej sprawny i z takim przeświadczeniem go sprzedawałem. Zresztą 90% części z owej e34 535i sprzedałem i wszyscy byli zadowoleni prócz tego felernego przypadku.

Jest mi przykro ze tak sie stało, że nie byłem "uchwytny" i nie było możliwości kontaktu ze mną ze względu na nawał obowiązków bo nie byłoby wtedy tego całego zajścia, teraz kiedy mam czas chce jak najszybciej zakończyć te sprawę bo nie jestem typem człowieka którego pasjonuje awanturowanie i sprzeczanie się a dlaczego skrzynia działała w moim aucie a nie działa w innym tego nie wiem...być może dojdę do tego później jak skrzynia wróci do mnie.

Kupując zadbane BMW kupujesz radość z jazdy. Auto jest gratis.
Ostatnio zmieniony przez nokerman 2008-03-18, 13:04, w całości zmieniany 4 razy  

Odpowiedz do tematu