Witam
KOlega ma problem.Zatrzasnaela mu sie klapa od bagaznika w BMW E36(sedan).Centralny otwiera drzwi ale klapy nie,kluczykiem tez nie mozna otworzyc.Prosze o pomoc.Pozdrawiam.
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
szukalem na forum bo mam problem podobny tyle ze z maska.
a wiec- zapytaj sie czy kolega ma otwor na narty (tzw. skisack).. i czy tylna przegroda nie jest zaslonieta np butla gazowa.. bo jesli tak to kaplica normalnie..
powodem moze byc spalony silownik maski- zatrzymal sie na pozycji 'zamkniete'. Z tego co pamietam jaqub mial podobny problem..
wystarczylo po zdjeciu tapicerki pociagnac/popchnac cieglo od zamka (taki drucik) i by sie otworzyla... wydaje sie proste ale manewrujac w bagazniku przez otwor od skysack'a gdy w bagazniku jest subwoofer i troche gratow robi sie cieplo
mi to samo przytrafiło się na granicy podczas kontroli celnej przy zasrancu musiałem otworzyć ten zamek ale miałem otwór na narty wiec nie było problemu
nawet jak nie ma otworu, to w kazdej e36 w tylnej blasze za oparciem kanapy jest miejsce gdzie wystarczy tylko kilka uderzen aby ja usunac, jesli nie ma podlokietnika tylnej kanapy to mozna zdjac kanape (najpierw siedzisko!)