Dziś zanabyłem kolejne już moje BMW , E30 88' z serduchem M10B18 , dziwne wg. mnie taki silnik w szerokiej , ale coż , stan ogólny ... no cóż , jest troche do porobienia , ale zima sie zbliża i moge działać.
Stan :
- zawiecha obniżona o 40 mm
- silnik zagazowany ( w sumie lepiej , oszczędniej )
- w środku dosyć zadbana
- blacharsko , no cóż błotniki przednie i maska maja małe wgniotki , poza tym jest wsio ok.
- wydech ma wypierdziane uszczelki pod kolektorem i w łączeniu kolektora ze środkowym.
- nie chodzi na benzynie ale czemu to nie wiem , E30 ma pompke w zbiorniku ?
- na gazie obroty nie schodzą poniżej 1200 obr/min - czemu
- lakier w dosyc ladnym stanie , do polerki.
Więcej fotek zrobię jutro , jak wyjade po polerce z garażu.
Ostatnio zmieniony przez center 2008-10-30, 11:37, w całości zmieniany 1 raz
serduchem M10B18 , dziwne wg. mnie taki silnik w szerokiej
początek produkcji szerokiej miał taki silnik, sprawdź co kupiłeś na realoem.
gtszudi napisał/a:
E30 ma pompke w zbiorniku ?
niektóre w zbiorniku, niektóre pod lewym progiem
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
plany na przyszlosc ? na pewno doprowadzenie do odpowiedniego stanu technicznego oraz wizualnego.
wg. realoem wychodzi ze fabrycznie bylo tu M10B18 ale czemu oznaczenie katalogowe 316i
- renowacja felg badz zmiana na BBS RS jesli beda odpowiednie fundusze
- silnik zostaje ten sam
- montaz 2 droznego odseparowanego systemu audio z przodu , z tylu oryginalny BMW Sound System
- montaz halogenow z przodu
tak ogolnie to nie mam zamiaru jej zbytnio modyfikowac , uwazam ze gleba i ladne felgi wystarcza do szerokiej , kiedys mialem waska z 86 r w ladnym stanie , lecz popelnilem blad i sprzedalem ja :(:( E30 sama w sobie jest piekna.
Ostatnio zmieniony przez gtszudi 2008-10-30, 13:24, w całości zmieniany 2 razy
w tym tygodniu mam zamiar wyregulowac zawory , po slychac juz ze klepia , potem zajme sie przeplywka , bo jest po strzale. pozniej polerka felg , i odswiezenie lakieru.