Panowie mam pewne przypuszczenia ale chciałbym sie poradzić.Jak zwykle odpaliłem autko na benzynce ,przejechałem sie kawałek wskoczył gaz wszytko było ok.Gdy po kilku godzinach po zaparkowaniu na miescie zapaliłem autko jak zwykle na benzynce autko zaczeło sie trząść zachowując sie jak hmm..gdyby nie palił jeden gar .Dodajac gazu wchodził na obroty lecz cieżko ,chodzi równomiernie.Gdy recznie przełączyłem na LPG chodził idelanie.Gdy spowrotem, na benzynke to samo Panowie moje przypuszczenia to pompa paliwa a Wasze?
Ostatnio zmieniony przez bawar 2008-05-25, 14:30, w caoci zmieniany 1 raz
zapomniałem dodac ze kilka godzin wczesniej tankowałem paliwko bo w zbiorniku juz prawie rezerwa była i jak zwykle 30 literków mam w zbiorniku.Natomiast co do filtra hmm...nigdy
To kupie i zobaczymy.Natomiast jeszcze pytanko.Przy wyłączonym silniku chcac sprawdzic czy pompa równo pracuje podpiąłem zasilanie na krótko pod bezpiecznik 11 odpowiedajacy za zasilanie pompki.Zauwazyłem ze podczas pracy pompki pod kolektorem bardziej po stronie kopułki zapłonowej najpierw słychac stukniecie a potem syczenie jakby spray.Za kazdym razem kiedy właczałem pompke syczenie to jest ciche albo dosyć głośne,wycieku nie widac.Dobrze to wszytko Panowie jest?
Ostatnio zmieniony przez bawar 2008-05-25, 17:57, w caoci zmieniany 1 raz
Witam Panowie.Byłem dzis u mechanika i gdy zobaczyl ze to Bmw i usłuszal mój silnik od razu powiedział wtryski ,kazał wlać do baku cos na przeczyszczenie i sie zobaczy i tak uczyniłem.Jednak jazda 60km/h przy obrotach 3500 i spalaniu na ekonomizerze 23l mi sie za bardzo nie podoba.
[ Dodano: 2008-05-27, 18:59 ]
Panowie problem rozwiazany.Nie dawało mi spokoju to ze tak odrazu mógł paśc wtrysk.Pobawiłem sie troche i ......okazalo sie ze emulator a dokładniej jeden z przekaźników tam umieszczonych nie przewodzi.A ze nie miałem zamairu wydawac pieniazków wlutowałem inny i cyka teraz jak trzeba.