oto moja beemka
rocznik '90
pierwsza rej. grudzień '93
sprowadzona ze słonecznej Italii przeze mnie i o dziwo nie poobijana
Jak ja kupiłem była w opłakanym stanie...
Po kupnie zrobiłem w niej takie rzeczy jak:
-kompletny remont głowicy (własnoręcznie) w tym szlifowanie zaworów, frezowanie gniazd, wymiana uszczelniaczy, nowa uszczelka pod głowica itp.
-nowy układ wydechowy (stare kolektory)
-nowiutki dach razem z nową szybą (poprzedni podziurawiony jak sito)
-otrzymała felgi AZEV A 7.5x16" przód i 9x16'' tył (widoczne na zdjęciach) (stała na stalowych zimówkach)
-oraz dużo szczegółów takich jak lusterka w kolorze nadwozia, remont foteli, wymiana podnośników szyb na sprawne itp.
Auto niestety posiada "lpg power" Jednak jest to włoska instalacja sekwencyjna dokładnie dobrana do silnika i muszę powiedzieć że chodzi znakomicie
Ogólnie na dzień dzisiejszy wszystko gra i buczy...auto chodzi jak marzenie...jakby dopiero z fabryki wyjechało
Plany:
-przede wszystkim gleba...myślałem o -60/-40 ale to jeszcze do obmyślenia
-nowa skóra...ta co jest została zniszczona przez czas i nie dbałość poprzednich właścicieli
-jeździć aż odpadną koła :jum:
Dużo przeszedłem by doprowadzić ją do stanu używalności...dałem jej drugą duszę by mogła dalej cieszyć oczy przechodniów a mi dawać wielką frajdę z jazdy
zaraz po zakupie (maj 2008):
a tu podczas wymiany uszczelki:
głowiczka i zaworki :
Ostatnio zmieniony przez center 2009-07-27, 22:46, w caoci zmieniany 2 razy
Piękny kabriolecik kolego! Coraz mniej tak zachowanych okazów na wąskiej lampie. Trzymaj ją i nie sprzedawaj nigdy Tak jak już przedmówca podkreślił silniczek m20 na duży plus Gaz....?! Niestety ale w naszym kraju jazda na Pb to ciągle przywilej tych bogatszych albo takich co mało jeżdżą. Również niestety będę zmuszony zagazowc swoje r6 i choc serce się kraje trując ten silnik gazem nic na to nie poradze Może kiedyś sytuacja w naszym pięknym kraju poprawi się na tyle, że każdy normalnie zarabiający człowiek będzie mógł sobie pozwolic na trzaskanie kilometrów na pachnącej benzynce Takie małe OT mi się wdało
Pozdrawiam
Piękny kabriolecik kolego! Coraz mniej tak zachowanych okazów na wąskiej lampie. Trzymaj ją i nie sprzedawaj nigdy Tak jak już przedmówca podkreślił silniczek m20 na duży plus Gaz....?! Niestety ale w naszym kraju jazda na Pb to ciągle przywilej tych bogatszych albo takich co mało jeżdżą. Również niestety będę zmuszony zagazowc swoje r6 i choc serce się kraje trując ten silnik gazem nic na to nie poradze Może kiedyś sytuacja w naszym pięknym kraju poprawi się na tyle, że każdy normalnie zarabiający człowiek będzie mógł sobie pozwolic na trzaskanie kilometrów na pachnącej benzynce Takie małe OT mi się wdało
Pozdrawiam
nie przesadzaj znowu,robie okolo 10-15tys. rocznie (wiem,nie strasznie duzo) ,zarabiam miesiecznie 1200-1400 i spokojnie daje rade tankowac R6 (coprawda Eta ) i spokojnie żyć w pełnym tego słowa znaczeniu
długo szukałem wersji cabrio w wąskiej lampie z idealną blachą z r6 pod maską...i na tym mi najbardziej zależało Obejrzałem kilkanaście samochodów zanim znalazłem ten egzemplarz...niestety większość w Polsce jest albo skorodowana albo w zdecydowanej większości "wywieśniaczona" lub skatowana...a że trafił się model zagazowany to trudno...najważniejsze że jest to dobra instalacja a nie jakaś tam u pana Miecia w garażu montowana...i auto chodzi zarówno na LPG jak i na PB idealnie bez żadnych różnic w mocy czy spalaniu
Nie jestem zwolennikiem instalacji LPG ale jeśli jest to dobra instalacja, dobrze dobrana do silnika to dlaczego niby ma być zła?
KONIEC O LPG!!!
Wysany: 2009-07-25, 15:04
No no Fajna i tradycyjna
ale ten gaz wyciągnij bo na gaz to jest dobra kuchenka w kuchni
Pozdr E30 Brawo za zakup
_________________ Wielu mówi...jesteś Szalony!!!
.. ja myślę że jestem spełniony>0)
No właśnie gleba to w pierwszej kolejności tylko tak cały czas się zastanawiam jak bardzo ją położyć...o BH myślałem dużo i pewnie też z czasem się znajdzie...a nerę mam w dwóch kolorach i zakładam w miarę aktualnych upodobań
długo zastanawiałem się nad wyborem felg i padło na azevy które mi się widzą bardzo dobrze w tym aucie...owszem szukałem bbsków rs ale to już większe pieniążki kosztują...no i ciężko dorwać w dobrym stanie...może kiedyś jak fundusze pozwolą
no i myślałem nad zmianą serduszka, oczywiście na m20b25 bo nie chce pchać do klasyka jakiegoś plasticzora pod maskę
[ Dodano: 2009-08-13, 23:31 ]
takich tam kilka dodatkowych
[ Dodano: 2010-03-02, 21:01 ]
dziś dotarła do mnie ori YH i mam gdzieś przepisy