Wysany: 2008-05-31, 19:19 Elektryczne szyby BMW e-30
Mam możliwość wyjęcia elektrycznych szyb z e30 touring, powiedzcie mi czy da się je przełożyć do e30 z 1987r na wąskiej lampie w 4 drzwiach, ewentualnie co mi bedzie potrzebne żeby założyć te szyby.
Z góry dziękuje za pomoc
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2008-05-31, 19:19, w caoci zmieniany 1 raz
Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2008-05-31, 20:53
Mechanizmy z szerokiej lampy nie są takie same jak w wąskiej. W wąskiej są cięgna, w szerokiej "nożyce". Będziesz potrzebował tylko szyn przyczepianych do szyby ( z szerokiej lampy). Z zamocowaniem "nożyc" w wąskiej lampie nie powinno być problemu.
Z zamocowaniem "nożyc" w wąskiej lampie nie powinno być problemu.
nie jestem pewien, wydaje mi się że szyby w wąskiej też są inne, chodzi o mocowania prowadnic do szyby.
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Z zamocowaniem "nożyc" w wąskiej lampie nie powinno być problemu.
nie jestem pewien, wydaje mi się że szyby w wąskiej też są inne, chodzi o mocowania prowadnic do szyby.
Zgadza się, jesli chhcesz elektryke z szerokiej wsadzic do wąskiej, to musisz kupic rowniez szyby (szkło) z szerokiej, ponieważ mocowanie szyby do mechanizmu jest inne, i wąskiej szyby do mechanizmu szerokiej niezalozysz.
Ale generalnie przelozyuc Sie da, ja w wąskiej mam szyby z szerokiej
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Zgadza się, jesli chhcesz elektryke z szerokiej wsadzic do wąskiej, to musisz kupic rowniez szyby (szkło) z szerokiej, ponieważ mocowanie szyby do mechanizmu jest inne, i wąskiej szyby do mechanizmu szerokiej niezalozysz.
Ale generalnie przelozyuc Sie da, ja w wąskiej mam szyby z szerokiej
czyli otwory w drzwiach są takie same dla mechanizmu z szerokiej i wąskiej lampy .. nie trzeba wywiercać nowych otworów
Nie nic niewiercisz, otwory juz sa, niepamietam czy te same (raczej nie) ale na gotowo wrzuciłem sobie mechanizm.
Jutro montuje jeszcze te prowadnice i hola
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...