Wysany: 2008-06-05, 18:44 plamy po oleju na tapicerce
Wiozlem wczoraj w touringu 2 silniki do rozbiorki, z jednego wylalo sie z pol litra jakiegos swinstwa, wyglada mi to na przepracowany olej zmieszany z plynem chlodniczym i woda z rdza (silnik lezal sobie na dworzu). Niestety folia ktora mialem zabezpieczony bagaznik rozerwala sie przy zaladunku i ta mikstura wylala mi sie na wykladzine w bagazniku. Pytalem goscia ktory pierze tapicerki, ale nie chce sie tego podjac bo twierdzi ze olej zaswini mu maszyne czy cos w tym stylu. Narazie dywanik wisi na balkonie i wszystko z niego splywa, ale tam gdzie juz wyschlo zostal paskudny slad Jak i czym sie tego pozbyc?
Wysany: 2008-06-05, 19:23 Re: plamy po oleju na tapicerce
Bruner napisa/a:
Wiozlem wczoraj w touringu 2 silniki do rozbiorki, z jednego wylalo sie z pol litra jakiegos swinstwa, wyglada mi to na przepracowany olej zmieszany z plynem chlodniczym i woda z rdza (silnik lezal sobie na dworzu). Niestety folia ktora mialem zabezpieczony bagaznik rozerwala sie przy zaladunku i ta mikstura wylala mi sie na wykladzine w bagazniku. Pytalem goscia ktory pierze tapicerki, ale nie chce sie tego podjac bo twierdzi ze olej zaswini mu maszyne czy cos w tym stylu. Narazie dywanik wisi na balkonie i wszystko z niego splywa, ale tam gdzie juz wyschlo zostal paskudny slad Jak i czym sie tego pozbyc?
Benzyna ekstrakcyjna i jedziesz zanim wyschnie !
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Wysany: 2008-06-05, 19:57 Re: plamy po oleju na tapicerce
Bruner napisa/a:
MAJSU napisa/a:
Benzyna ekstrakcyjna i jedziesz zanim wyschnie !
Zanim wyschnie mowisz...
Nalej benzyny do jakiegoś psikacza odwórc wykładzinę i pryskaj z drugiej strony tak żeby wypłukac olej ! Lepszego środka niema... A jak to nie da rady to szukaj drugiej
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
i tak najgorszy jest olej od szpery...
i tak jak wczesniej jedyny sposob to benzyna ekstrakcyjna a pozniej reczniki papierowe jednorazowe (kuchenne lub lazienkowe) i starasz sie jak najwiecej wyciagnac tego co rozcienczysz benzyna...