to tak:
zdejmujesz kolo
odkrecasz zacisk
odkrecasz poloske od dyfra
zdejmujesz tarcze
odkrecasz nakretke od poloski
wyciagasz poloske
zdejmujesz pierscien singera (zabezpieczajacy lozysko)
i tu potrzebujesz sciagacza (naggwintowany pret i specjalne tulejki)
sciagasz lozysko
zakladasz nowe (przy pomocy takiego sciagacza lub jakiejs prasy)
zakladasz pierscien
jesli piasta jest OK to wkladasz ta co byla (ja musialem zalozyc nowa bo mi sie lozysko rozsypalo i po zalozeniu starej byly luzy) piaste mozna )najlepiej prasa wcisnac lub kladziesz na niej deseczke i delikatnie wbijasz
i pozniej skladasz reszte: poloske, tarcze, zacisk itd
tylko pamietaj zeby dobrze dokrecic nakretke od poloski (klucz 30stka 12to katny) i zabic nakretke o wciecia na polosce...
to chyba tyle... jesli masz potrzebne narzedzia to zrobisz to bez problemu w jakies 2-3 godzinki bez pospiechu... p.s. ja za pierwszym razem nie mialem odpowiedniego sciagacza i musialem wyciagnac caly tylny wachacz wleczony ze zwrotnica........
no własnie, dzisiaj juz widziałem jak to wygląda. Brakuje mi tego ściągacza, wie ktos może gdzie to kupic i jak to wygląda? Bo wyciągac cały wahacz to za dużo roboty.
ten sciagacz to mniej wiecej 2cm grubosci pret z drobnym gwintem i do tego kilka tulejek o roznych srednicach (jedna musi byc zblizona do sr lozyska aby wypchnela ze zwrotnicy lozysko a druga ciut szersza aby miala sie jak zaprzec z przodu a zeby nie blokowala lozyska wychodzacego) na koncach sa odpowiednie glowki pod klucze... najlepiej podjechac do jakiegos znajomego mechanika i pozyczyc a jak nie to wyciagnac caly wachacz ( tylko bedziesz potrzebowal dobrych kluczy 18stek i oczkowych i nasadowych) i podjechac na prase.... a i bedziesz tez potrzebowal takich szczypiec (jakby kombinerek z zakrzywionym koncem) do sciagniecia pierscienia zabezpieczajacego.. a i przy wkladaniu lozyska ( o ile zdobedziesz sciagacz) musisz je rowno wlozyc i najlepiej delikatnie jakims smarem z zewnatrz posmarowac zeby lepiej wchodzilo ( zeby byl dobry poslizg )
dasz RADE!!!