Na takiej kombinacji nie jezdzilem
Ale ju siebie mam ATE Power Disc EBC green i czuc ze hamuje jak dostana lekkiej temp., na zimno jak seria, co prawda tez udalo mi sie przegrzac ten zestaw, ale musialem sie nameczyc.
Drugim autem jakiom jezdzilem bylky tarcze zimmerman i zwykle klocki i tez dobrze hamowalo, ale nie ezdzilem tym autem ekstremalnie
Wlasnie dla tego pytam bo jest mnustwo postow na necie ze zajechali te zimmermanny wlasnie tylko tymi klockami ebc green i podobno klocki sa za twarde i pekaja tarcze przy odwiertach
High-Tech, zastanawiam skie wlasnie tak jak piszesz nad ferrodo tylko podobno premier nic szczegolnego wiec mysle nad modelem DS ale znowu naczytalem sie ze bardzo czesto piszcza przy lekkich przychamowaniach.
_________________ SPRZEDAM DOSŁOWNIE WSZYSTKIE CZESCI DO E36 KAŻDA ŚRUBKA
jak kupowałem zimmermanny do e30 to gość, który zajmuje się hamulcami profesjonalnie i ma doświadczenie w sporcie zrobił mi godzinny wykład.
Powiedział, że na ulicę zimmermanny zakładać można tylko z ferodo lub z ate, przy czym osobiście słyszałem dużo dobrego o ate. Podobno nie ma co przebinać z bardzo twardymi klockami, bo w sporcie inaczej się one grzeją i robią małe przebiegi - tam chodzi o wyniki, a nie o trwałość.
Kumpel włożył w octavii zimmermanny z ebc green stauff, to po 3 000km mu biło kierą...
podobno premier nic szczegolnego wiec mysle nad modelem DS ale znowu naczytalem sie ze bardzo czesto piszcza przy lekkich przychamowaniach.
To nic szczególnego bo to najzwyklejszy klocek I potwierdzam piszczenie Non stop na hamowaniu przed światłami piiiiiii... i na zimno... i na ciepło Ogólnie wcześniej miałem Brembo + klocki Remsa i hamowało to naprawdę dobrze, o dziwo najlepiej jak już się tarcze i klocki kończyły Teraz mam tarcze ATE + Ferodo Premier i jest straszna lipa Spowalniacze to są a nie hamulce
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
ja mam ebc turbogroove i greenstuff... na zimnym hamuje jak seria jak zlapie temp to nieporownywalnie lepiej... zrobilem juz ok 60kilka tys km... greenstuff sa przekozak bo nie pyla na czarno, ale z racji na twardosc duzo szybciej zuzywaja sie tarcze... ja po skonczeniu tych klockow bede musial znowu zakladac nowe tarcze (u mnie tarcze wystarcza na ok 75tys km)... co do halasow to "ponoc" turbogroove "hucza" przy hamowaniu... wg mnie napewno sa glosniejsze ale nie powiedzialbym zeby mi ten odglos przeszkadzal... z drugiej jednak strony dzieki nacieciom w tarczy greenstuffy nigdy nie beda piszczec
jakie klocki wybrac aby NIE PISZCZALY i hamowalu lepiej od serii ?
to zalezy od tarcz... jesli tacze masz nacinane to zadne klocki nie beda piszczec... jesli masz tarcze bez naciec to kazdy klocek da sie zapiec i bedzie piszczal... po zalozeniu nowego zestawu trzeba go traktowac mega delikatnie przez 200 nawet do 500km zeby sie dobrze ulozyl...
czyli beda piszczaly Chce uniknac sytuacji ze kupie klocko nowe i beda piszczaly co chwile nie znosze tego efektu ubocznego i sie wsciekne jak bede musial to znosic na co dzien
_________________ SPRZEDAM DOSŁOWNIE WSZYSTKIE CZESCI DO E36 KAŻDA ŚRUBKA