BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problem z m50
Autor Wiadomo
Oxiders 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 07 Lip 2008
Skd: ??
Wysany: 2008-07-07, 16:22   Problem z m50

Witam Wszystkich forumowiczów :]

Mam problem z e36 - silnik 2.0 - m50b20 (brak zainstalowanej astmy)

Dosyć wolno reaguje na gaz, i w momencie dojeżdżania do skrzyżowań itd. obroty schodzą np. z 3000 zatrzymuje się i stoją na 1200, i po czasie schodzą do 800, silnik ewidentnie trzyma podbite obroty. Później jest ok znowu do momentu spadku obrotów przy następnym hamowaniu.

Następny problem to taki, że słychać coś z dołu silnika w czasie postoju, mechanik mówił, że to dwururka tak cyka i to normalne... mam dziwne wrażenie, że to rolka od rozrządu czy coś takiego ? nie znam się dokładnie, ale dźwięk jakby obracało się coś i hałasowało oraz cykało.

Następny problem to taki, że czasem silnik nie reaguje na obroty. W czasie jazdy np. mam 2500 obrotów, przyspieszam... silnik myśli, obrotomierz zwiększa obroty, a silnik chodzi tymi samymi obrotami i za chwile dostaje kopa. To tak jakby ktoś biegł w miejscu, ja bym go trzymał na sznurku, on przyśpieszał stojąc w miejscu i puściłbym go i wystrzelił do przodu. Tylko tak potrafię to wytłumaczyć.

Ostatni problem to taki, że jak jadę i mijam np. blisko ulicy stojący samochód, wiatę autobusową. barierki to słyszę dziwny dźwięk w aucie. Tak jakby jechał rower z nie nasmarowanym łańcuchem, i tak piszczał. Dźwięk ewidentnie taki sam. Słychać to jak mijam zabudowania bardzo blisko ulicy

Prosiłbym o pomoc, bo mam dylemat czy sprzedawać auto czy też nie.
Ostatnio zmieniony przez Oxiders 2008-07-07, 16:25, w caoci zmieniany 4 razy  

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2008-07-07, 17:06   

Oxiders napisa/a:
Prosiłbym o pomoc, bo mam dylemat czy sprzedawać auto czy też nie.

zdecydowanie sprzedaj... nie bedziesz mial problemu a ktos sie ucieszy ze kupil strucla :drunk:
tym ostatnim zdaniem po prostu mnie rozbroiles ;/

Oxiders 

Wysany: 2008-07-07, 20:43   

Prawdę mówiąc auto mam od 8 miesięcy. Przywiezione z dojczlandowni. Nie stało w krzakach, nie kosztowało ani 30 Euro ani 500 Euro. O wiele więcej.

Pytam dlatego co to może być, napisałem jakie są problemy, nie wiem natomiast co dalej. Wolałbym wiedzieć po czym stąpam, tym bardziej że autko sprawowało się wcześniej wyśmienicie. A jedna rzecz może łączyć to wszystko.
Ostatnio zmieniony przez Oxiders 2008-07-07, 20:44, w caoci zmieniany 1 raz  

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2008-07-07, 21:46   

najlepiej jest podjechac gdzies gdzie maja profi komp do diagnostyki bmw a nie kable z alledrogo i laptopa... reszta objawow w jakis sposob moze byc zwiazana ze sprzeglem :spoko:
Ostatnio zmieniony przez jaqub 2008-07-07, 21:47, w caoci zmieniany 1 raz  

Oxiders 

Wysany: 2008-07-08, 14:38   

Będe musiał chyba tak zrobić.

Problem z podbijaniem obrotów już sam się rozwiązał. Dziś pojeździłem trochę i w ogóle tego nie było. Normalnie obroty spadały do 800. Także jeden problem mniej.

Reszta bez zmian.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: