witam mam pytanie czy bedzie pasowalo zawieszenie gwintowane od bmw e36 compact do e30??? slyszalem rozne zdania i mysze byc pewny bo to nie jest tania sprawa .
No fajna, bardzo mi się podoba. Moja będzie pewnie za jakiś tydzień dwa gotowa to możemy się kiedyś ustawić
Co do gwintu, to jak masz przeróbke na 5 śrub to wpakujesz gwint od e36, jak nie to pozostaje szukać gwintu od e30. Najtańszy można kupić chyba za niecałe 3tyś.
H&R BMW E30 Coupé+Sedan, Cabrio + Kombi Typ 3/1+3/R 4+6 Cyl., włącznie z zawiesz. M-Technic i tylko do poj.z zaciskami ABS, średnica goleni 51mm Rok 11/82 Do zainstalowania wymienionego zawieszenienia konieczne są modyfikacje nadwozia i elementów karoserii.
czy ktos sie orientuje czy do tego gwintu sa potrzebne abs i o jakich modyfikacjach nadwozia i karoserji jest mowa. dodam ze na angielskie strony podaja ze abs nie jest wymagany.
z tego co pamietam to z przodu nie ma roznicy z abs bez a z tylu nie pamietam ale raczej mozna wsadzic moze byc tak ze gdybys mial abs to ktorys element mocujacy amortyzator do zwrotnicy piasty mogl by kolidowac z abs , co do modyfikacji karoserii to jest i bedzie potrzebna w trakcie monatrzu przednich amortyzatorow musisz dosc mocno powiekszyc dziure w kielichu poniewaz z tego co widze moja one regulacje kata nachylania kola i w seryjny otwor nie zmiesci sa ta regulacja