oto parę fotek mojego nowego nabytku, na razie te zrobione w komisie, jak się pogoda poprawi będzie ich więcej. Zawsze marzyłem o e38.
z wyposażenia po za standardowego w e38 ma, navi z tv oraz webasto, reszta jak w każdym e38, jedyny mankament jaki na razie ma to brak skór (ale powoli się to uzupełni)
oto fotki
_________________ moje byłe E30 325i
Ostatnio zmieniony przez High-Tech 2009-03-04, 11:48, w caoci zmieniany 2 razy
Liftuj ją, daj felgę Alpiny i będzie si.. Tylko tyle jeśli chodzi o zewnątrz.. Do środka kremową skórę i kierę z 2001 roku i masz wszystko Trochę mały silnik, ale na początek wystarczy.. Ja po doświadczeniach z 3.5l będę już szukał albo 4.4, albo 5.4.. Doskonała baza.. Dbaj a się odwdzięczy
liftować jej nie będę ponieważ ma zdrowy przodek i nie ma co kasy ładować i jakoś nie zawsze podobają mi się lifty, skórki będą ale tylko i wyłącznie czarne, lubię ciemne środki, co do silnika to póki co wystarczy na razie 3,0 zbiera się dobrze, Kafarek mógłbyś mi pokazać jak wygląda ta kiera z 2001 roku??Co do felgi to chciałbym max 18 wzór BBS RC, większej nie chcę ponieważ e38 ma jeździć też moja dziewczyna, wrażenia po przesiadce z e30 są pozytywne, chociaż brak mi pewności prowadzenia mojej byłej e30, ale to już inna bajka, e30 była gokartem. Póki co jestem pozytywnie nastawiony do aut.
a jaka kiera by pasowała, bo ta co jest obecnie nie widzi mi się tak bardzo. no i szukam jakiś springów obniżających na przód, nie za dużo ale troszkę w dół by się przydało, a wiecie może czy to normalne, że w e38 tylne koła stoją w negatywie??
nie bedzie pasowac kiera po lifcie inne wtyczki zarowno multifunkcji jak i poduszki
ale..... takie kierownice byly chyba tez przed liftem i taka by ci spasowala
ogolnie bardzo fajne autko tylko ten welur........... w 7er troche smiesznie to wyglada
Często lecą tuleje wahliwe (plywające). Sprawdź w ogóle cały zawias pod kątem wahaczy. W końcu w E38 jest tego sporo, a na naszych drogach dość szybko móżna to poniszczyć.
fajna furka, e38 są super
kafarek podzielam zdanie, że następne to conajmniej 4.4
nie rób z niego lifta, nie wygląda to fajnie
tak jak mówisz, skóry do środka i będzie super fajnie
Często lecą tuleje wahliwe (pływające). Sprawdź w ogóle cały zawias pod kątem wahaczy. W końcu w E38 jest tego sporo, a na naszych drogach dość szybko można to poniszczyć.
dzięki za radę, przód sprawdzałem na szarpakach i wyszedł wzorowo, a coś jednak mi stuka z lewej mańki, tył były sprawdzane tylko amorki, tuleje będę musiał obadać. jeszcze raz dzięki GASPER za radę.
_________________ moje byłe E30 325i
Ostatnio zmieniony przez Vitek_Slupsk 2008-12-12, 14:20, w caoci zmieniany 1 raz
Nie zgadzam sie zeby negatyw byl efketem zuzytych elementow zawieszenia! Jest naturalny w tym modelu przy malych kolach prawie nie widac, zreszta w "kazdej" bemce tak jest.
Ostatnio zmieniony przez KamilosE34 2008-12-13, 14:16, w caoci zmieniany 1 raz
Nie zgadzam sie zeby negatyw byl efketem zuzytych elementow zawieszenia! Jest naturalny w tym modelu przy malych kolach prawie nie widac, zreszta w "kazdej" bemce tak jest.
no muszę popracować nad autem, bo nie podoba mi się parę rzeczy w nim, muszę ją doprowadzić do takiego stanu jaki był w e30. koszty może troszkę wyższe, ale nie przeraża mnie to, w e30 potrafiłem pchać większe pieniądze na zmiany. pomału e38 doprowadzi się do ideału.